Simona Halep, locul 1 WTA, va sta în manşa I şi va evolua cu sportiva cehă Krystina Pliskova, locul 77 WTA sau cu o jucătoare din calificări, în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, primul de categorie Premier Mandatory al anului. Toate celelalte trei românce de pe tabloul principal vor juca împotriva unei favorite din Top 10 WTA dacă trec în manşa a doua.

Traseul Simonei Halep este unul destul de accesibil până în semifinale. Dacă trece de sora Karolinei Pliskova, Halep ar putea juca împotriva sportivei Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 30 WTA, în turul al treilea, apoi posibil cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 15 WTA, în optimi şi cu Jelena Ostapenko, locul 6 WTA, în sferturi, dacă şi letona îşi respectă statutul de cap de serie numărul 6. Dacă nu, britanica Johanna Konta, locul 11 WTA ,ar putea fi o adversară pentru Halep, în sferturi.

În semifinale, Halep o poate întâlni pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA, sau pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA, sau pe compatrioata acesteia, Petra Kvitova, locul 9 WTA, ori pe rusoaica Maria Şarapova, locul 41 de WTA, aflată pe al doilea sfert al tabloului (Naomi Osaka din Japonia, locul 44, prima adversară).

Celelalte românce acceptate direct pe tablou nu au fost norocoase.

Irina Begu, locul 36 WTA, va evolua cu Aleksandra Krunici din Serbia, locul 47 WTA. Cu un sucecs în acest meci, Begu îşi asigură o întâlnire cu Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5.

Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, va evolua cu o sportivă din calificări, în turul I. Dacă trece de această fază, Cîrstea va juca împotriva americancei Venus Williams, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8.

Mihaela Buzărnescu, locul 38 WTA, va juca împotriva americancei Jennifer Brady, locul 86 WTA. Dacă o va învinge pe aceasta, românca va evolua cu jucătoarea franceză Carolina Garcia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7.

La revenirea în circuit, americanca Serena Williams, fără loc WTA, o va întâlni pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 53 WTA. Serena este pe partea de tablou a danezei Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi pe sfertul surorii sale, Venus, pe care o poate întâlni în turul al treilea.

România mai este reprezentată la competiţia din California de Monica Niculescu, locul 71 WTA, care a trecut în turul secund al calificărilor.

Meciurile de pe tabloul feminin de simplu de la Indian Wells încep miercuri.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.