Simona Halep se antrenează de trei ani şi jumătate cu australianul Darren Cahill şi asta se vede. Românca a ajuns lider mondial şi a fost de două ori aproape de a câştiga un turneu de Mare Şlem, dar a pierdut chiar în finală. Chiar şi aşa, jocul româncei pare din ce în ce mai bun şi toată lumea îl consideră ‘răspunzător’ de acest succes pe Cahill.

Australianul nu munceşte însă pro-bono. A antrenat-o mai întâi pe Halep pe baza parteneriatului cu Adidas, apoi cei doi au ajuns la o colaborare permanentă, pe o sumă imensă.

Darren Cahill încasează aproximativ un milion de euro pe an din contractul de colaborare cu Simona Halep. Pe lângă suma obţinută de la Halep, antrenorul este plătit şi pentru comentariile de la televiziunea ESPN.

Doar Patrick Muratoglou, antrenorul Serenei, şi legendarul Nick Boletieri câştigă mai mult ca Darren.
Mouratoglou e plătit de Serena Williams cu 1,5 milioane de euro pe an, dar primeşte bonusuri enorme în funcţie de performanţele sportivei. El a ajutat 40 de jucători să intre în Top 100, de-a lungul timpului.

Legendarul antrenor Nick Bollettieri are câştiguri anuale în valoare de 7-8 milioane de dolari, dar acestea provin din celebra academie unde orice jucător de tenis visează să ajungă.