Belgianul Rudi Verkempinck va fi secundul noului selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, germanul Christoph Daum, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Tehnicianul în vârsta de 50 de ani a semnat un contract valabil până în 2018, la fel ca şi Daum, scrie Agerpres.

Rudi Verkempinck, antrenor cu licenţa UEFA PRO, a fost secundul lui Christoph Daum atât la FC Bruges (2011-2012), cât şi la Bursaspor (2013-2014). În cariera sa, belgianul a fost antrenor principal la Wervik, Cercle Bruges, KV Mechelen, KRC Gent, RS Waasland, KV Kortrijk, VW Hamme.

„Mă bucur să mă alătur acestui proiect. Este un nou start atât pentru România, cât şi pentru noi. Îl cunosc pe domnul Daum de cinci ani, lucrând împreună la două echipe de club. Amândoi împărtăşim aceeaşi filozofie, dintr-o jumătate de cuvânt ştiu deja ce vrea. Este antrenorul meu, mentorul meu, dar şi prietenul meu”, a declarat Rudi Verkempinck după semnarea contractului.

„Numele celui mai bun jucător de la echipa naţională trebuie să fie echipa. E una dintre cele mai importante misiuni ale noastre. Şi trebuie să aducem suporterii cât mai aproape de echipă. Trebuie să fim uniţi pentru a îndeplini obiectivul: calificarea la Campionatul Mondial din 2018!”, a mai spus tehnicianul.

„Am experienţă cu jucători români, i-am pregătit pe Dorinel Munteanu şi Tibor Selymes la Cercle Bruges. Dorinel a fost un exemplu de profesionist, venea primul la antrenament şi pleca ultimul. De aceea l-aş nominaliza în Top 10 al jucătorilor cu care am lucrat. Tibor, de asemenea, a fost un jucător foarte bun, mai apoi, la Al Hilal, l-am întâlnit şi pe Mirel Rădoi, un fotbalist complet”, a adăugat Verkempinck.