Avem obiceiul de a anticipa clasamentele grupelor din chiar momentul tragerii la sorţi. Şi trebuie găsit câte un sparring-partner pentru numele mari din grupă. Normal, într-o grupă cu Anglia, Italia şi Uruguay, micuţa Costa Rica apare ca looserul perfect. Asta dacă nu i-ai vazut la joc pe Campbell, Duarte sau pe portarul zburator al costaricanilor, „spaniolul“ Navas.

Meciul din grupa D, dintre Uruguay si Costa Rica a început cu un favorit care nu putea fi contestat: Uruguayul. Fără starul Suarez, accidentat şi nerefăcut, uruguayenii au apăsat pe accelerator şi au reuşit să înscrie dintr-un penalti acordat de arbitrul german în minutul 24 al partidei. În rest, doar o ratare a lui Cavanni, care a şi marcat din penalti şi un joc de aşteptare al uruguayenilor, deja convinşi că nu au cum să piardă un joc pe care consideraseră câştigat din chiar momentul stabilirii grupelor la Cupa Mondială.

A venit apoi pauza şi Uruguayul a trăit dezastrul. O Costa Rica dezlănţuită, cu un joc modern şi ambiţios şi trei goluri marcate: Campbell, Duarte şi Urena, acesta la prima atingere de balon. Uruguayenii au fost umiliţi în faţa a 58.514 spectatori plătitori, veniţi să le vadă starurile. Însă  în afară de intrarea criminală a lui Pereirra asupra lui Campbell, eroul meciului, în minutul 94 al partidei, ceea ce i-a adus direct cartonaşul rosu, altceva nu au mai arătat. S-a terminat 3-1 pentru Costa Rica, la Fortalezza, în 14 iunie 2014 A.D. Cota pe acest scor fusese de 251 !