Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Simona Halep şi-a luat o frumoasă revanşă după finala pierdută în urmă cu două săptămâni, la Beijing. Atunci era al 11-lea meci consecutiv fără înfrângere al Carolinei Garcia, serie care a luat sfârşit luni.

Halep a început un pic greoi întâlnirea, cu un joc perpendicular pe adversară, dar şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Garcia a început cu lovituri mai variate, unghiuri mai deschise şi cu mai multă agresivitate. Românca s-a adaptat din mers, a schimbat abordarea cu mingi pe adversară într-una cu lovituri trimise alternativ către marginile terenului şi cu un joc preponderent către reverul Carolinei Garcia. Un-doiurile stânga-dreapta au produs cele mai mari avarii în defensiva franţuzoaicei, care a devenit o jucătoare anonimă atunci când a fost pusă să lovească din mişcare. În acelaşi timp, Halep s-a apărat cu mobilitatea caracteristică şi a servit din nou foarte bine, mai ales cu a doilea.

În meciul al doilea al grupei se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA şi daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA. Halep îşi va cunoaşte adversara de miercuri în funcţie de rezultatul acestei partide.

Victoria de luni, a patra consecutivă la debutul ei la Turneul Campioanelor, îi asigură Simonei Halep un premiu de 263.000 de dolari şi 250 de puncte WTA.

Halep este pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americancei Serena Williams, iar la următoarele două ediţii nu a trecut de faza grupelor.