Petrolul a jucat la Saelele exact ce trebuia pentru un meci al viitorului său. A atacat de la bun început, a marcat devreme, Arnăutu în minutul 13, şi a fost aproape de a mări ecartul, la şutul lui Ciocâlteu puţin peste transversală, din prima repriză. În tot acest timp, gazdele - Voinţa Turnu Măgurele - parcă au fost speriate de numele de Petrolul şi de... cei 300 de fani înfocaţi, care impun respect pe orice arenă, la Saelele fiind cu totul vreo 1.500 de iubitori ai fotbalului cu ploieşteni inclusiv. Chiar dacă în repriza secundă, datele problemei s-au mai schimbat, băieţii lui Marius Baciu amintindu-şi că totuşi joacă pe propriul teren, Bolboaşă nu a putut fi învins deloc, şuturile cadrate necreându-i mari probleme, iar de cele necadarate firesc că nu e cazul să mai amintim. Bref, scor final: 1-0 (1-0) pentru Petrolul!

Câştigând la limită, dar meritat în deplasare, pe terenul unei dintre contracandidatele la promovare, “lupii” şi-au asigurat viitorul, fiind mult mai simplu să fie atenţi doar la o singură grupare cu care să se dueleze pentru accederea în Liga a II-a. Cum găzarii au egalat-o pe Alexandria la puncte, lăsând-o să fie lider doar pentru că are o dfiferenţă de golaveraj mai bună, de-acum devine tot mai clar că fiecare dintre primele două clasate, AFCM Alexandria şi, respectiv, FC Petrolul, vor merge cap la cap, nepreaîntrevăzându-se cine ar putea să le provoace “deranj”. La acest capitol nu s-ar putea trece şi absenţa lui Antoche din meciul următor, de sâmbătă, 28 octombrie, cu Atletic Bradu, de pe area Ilie Oană, moldoveanul fiind eliminatd e pe teren la Saelele. În lot există cel puţin un mijlocaş central care îl poate substitui eficient pe inimosul moldovean.

Voinţa: Sălăjan - Mărioara (65, Tucă; 87, Onţel), Sălcianu, Prodan, Mitrea - Suciu - Cincă (26, Roman), Mihaiu, Fotescu, Nicolae (54, Moise),  - Oprea (cpt). Antrenor: Marius Baciu.

Petrolul: Bolboaşă - Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar - Chindriş (90+3, Stănescu), Antoche - Ciocâlteu (74, Popescu), Claudiu Tudor (cpt; 60, Catană), Saim Tudor - Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Cătălin Buşi – Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Băbeni, judeţul Vâlcea). 

Observatori: Sorin Cojocaru (Bucureşti) şi Marian Ezaru (Craiova).

Cartonaşe galbene: Fotescu (10), Antoche (47, 79), Ciocâlteu (48), B. Oprea (70), Fl. Mitrea (73), Velisar (85), Bolboaşă (90), Chindriş (90+3).

Cartonaş roşu: Antoche (79).


Foto: www.fcpetrolul.ro