Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului fotbalist Tibor Selymes, a soţiei sale, Daniela, şi a fostului şef al Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Judeţene Braşov, Claudiu Tămîrjan, în dosarul penal privind accidentul rutier de acum mai bine de cinci ani, în care a fost implicat cuplul.

Fostul şef al Serviciului Rutier Braşov este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 fapte), instigare la complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

Tibor Selymes a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă (două fapte) şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 fapte), iar soţia lui pentru complicitate la abuz în serviciu (4 fapte) şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, s-a mai dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi: Ionel Onosa (la dată faptelor şef al Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului), Mircea Valentin Constantinescu, Gabriel Eugen Afrentoaei, Cristi Leonard Spătaru şi Ionuţ Gigel Gomoescu (la dată faptelor angajaţi în cadrul Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov - acuzaţi de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului).

Potrivit anchetatorilor, pe 15 ianuarie 2012, în jurul orelor 6.00, la Timişul de Jos, Tibor Selymes a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină care circula din sens opus, provocând rănirea gravă a celor patru persoane aflate în autovehicul.

Victimele, militari, au suferit răni pentru vindecarea cărora au necesitat între 30 şi 90 de zile de îngrijiri medicale, două dintre ele rămânând cu infirmitate în urma splenectomiei de necesitate.

Mai departe, procurorii susţin că, deşi agenţii rutieri sosiţi la faţa locului au constatat că Selymes se afla la volan în momentul accidentului şi că se afla sub influenţa alcoolului, la intervenţia şefului Serviciului Rutier, anumiţi poliţişti (cei trimişi în judecată) au acţionat pentru a-l scăpa de răspunderea penală pe fostul fotbalist. Acelaşi lucru l-a făcut şi actuala soţie, care şi-a asumat în mod nereal că se afla la volan, ea fiind, în fapt, pe locul din dreapta şoferului.

Astfel, poliţiştii trimişi în judecată de DNA sunt acuzaţi, printre altele, că nu l-au testat cu aparatul etilotest deîndată, după identificarea la faţa locului, pe Tibor Selymes şi că nu l-au împiedicat să părăsească locul accidentului. Totodată, nu au legitimat şi notat datele de identificare ale persoanelor găsite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-au reţinut datele de identificare şi nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la producerea evenimentului, conform anchetatorilor.

Mai mult, procurorii susţin că Selymes ar fi fost „condus de inculpaţii Tămîrjan Claudiu şi Onosă Ionel la sediul poliţiei pentru a-şi reveni din starea de beţie. Ulterior, la mai mult de 4 ore de la producerea accidentului, inculpatul Selymes Tibor a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.