Marţi, 3 octombrie, de la ora 14.30, pe arena din Borcea, FC Petrolul Ploieşti va oferi replica, în turul IV naţional al Cupei României, la fotbal, colegei de eşalon, dar nu şi de serie, mai modesta echipă locală, Agricola, şi ea promovată în vară în Liga a III-a. Başca, situaţie similară cu a “galben-albaştrilor”, deţinătoare a eventului din fotbalul călărăşean, sub conducerea tehnică a unui fost fotbalist binecunoscut al Dunării, Virgil Bogatu.

În condiţiile în care nu s-ar fi dorit menajarea suprafeţei de joc de pe stadionul Ilie Oană, în vederea meciului de joi, 5 octombrie, ora 21.45, dintre echipele naţionale ale României şi Kazhstanului, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia, de anul viitor, aproape cert partida din localitatea de pe unul dintre braţele Dunării ar fi avut-o drept gazdă pe moderna arenă ploieşteană. Dar, chiar în condiţiile unei partide de “totul sau nimic”, desăfşurată în deplasare, Jean Prunescu şi coechipierii săi sunt favoriţi ai întâlnirii. Iar asta nu numai prin prisma valorii celor două viitoare combatante, ci şi prin cea a bilanţului înregistrat până acum de cele două grupări, la jumătatea întrecerilor celui de-al treilea eşalon. Astfel, dacă Petrolul este pe locul secund în Seria a III-a, cu acelaşi număr de puncte (18) cu liderul, FCM Alexandria, departajarea fiind făcută de golaveraj, favorabil teleormănenilor cu patru reuşite în plus, Agricola Borcea este a 12-a în clasamentul celor 14 combatante din Seria a II-a, a câştigat doar o confruntare în 6 etape şi a pierdut de cinci ori, având un golaveraj de 11-12. De subliniat că, în ierarhie, sub Agricola mai sunt cele două echipe fără niciun punct până în prezent, Sportul Chiscani şi Victoria Traian, care au diferenţe de golaveraj de neînchipuit penrtru acest eşalon (-25 şi, respectiv, -31), cea din urmă nereuşind, în primele şase etape, să înscrie nici măcar o dată!

Dat fiind că următorul meci din campionatul Ligii a III-a se va disputa abia sâmbătă, 14 octombrie, la Ploieşti, cu FCM Alexandria, antrenorul principal al “galben-albaştrilor”, Octavian Grigore, şi-a permis să nu-l menajeze pe niciunul dintre fotbaliştii care au făcut parte din lotul de 18 ales pentru disputa de la Chiajna, de vineri, 29 septembrie , cu trupa Concordiei 2. Meciul de calificare de la Borcea - ultimul înaintea posibilităţíi aducerii pe “Ilie Oană” a unui adversar de eşalon superior, de Liga 1, mai ales, asta dacă nu cumva sorţii nu le vor pune în faţă “lupilor”, în caz de calificare în “16”-imi, unul din liga secundă - merită un sacrificiu. Mai precis încă un duel oficial la doar patru zile după cel din judeţul Ilfov, distanţa până la derbiul turului, cu Alexandria, fiind de 11 zile mari şi late. Astfel că, în localitatea din judeţul Călăraşi, Tavi Grigore va miza pe portarii Bolboaşă şi Marinică şi pe jucătorii de câmp Catană, Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar, Antoche, Chindriş, Ciocâlteu, Lambru, Popescu, Păun, Şaim-Alexandru, Niţescu, Gheorghe, Arnăutu şi Stănescu. Petroliştii au plecat luni, după antrenamentul de dimineaţă, spre Călăraşi, cazându-se la hotelul Baden, aflat în drumul spre bacul care duce la Silistra, în Bulgaria. Cap-compas spre Borcea, preţ de 40 de kilometri, se va lua în ziua partidei din turul IV al Cupei României.

Meciul dintre AS FC Agricola Borcea, aşa cum sună titulara completă a formaţiei călăreşene, Şi ACS Petrolul ’52 Ploieşti, după cum este înregistrată la FRF trupa găzarilor, va fi condus  de bucureşteanul Cristian Georgescu, care va fi asistat la cele două linii de Adrian Vornicu (Iaşi) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti), ca observatori fiind delegaţi Olivian Capră, tot din Bucureşti, pentru joc, şi Vasile Bratu (Slobozia), pentru arbitraj, acesta din urmă fiind un fost cavaler al fluierului, domiciliat - pe vremea când era în activitate - la Amara.


Foto: www.giurgiuonline.net