Cu o zi înaintea uneia dintre cele obişnuite ale etapelor din campionatul Seriei a III-a a celui de-al treilea eşalon naţional de fotbal, FC Petrolul Ploieşti va primi replica unei echipe din judeţul Dâmboviţa, FC Aninoasa. Mai exact pe 7 septembrie 2017, de la ora 19.00. Aninoasa este formaţia care i-a smuls Petrolului un rezultat de egalitate, 2-2, după ce a condus-o la pauză cu 2-0, în primul meci-test din vară disputat în compania unei colege de eşalon. Care s-a dovedit apoi a fi şi de serie. Atunci, pe arena oaspeţilor din runda a treia a Ligii a III-a, petroliştii au avut o revenire puternică pe final de joc amical, izbutind să egaleze prin Adrian Vintilă, autorul unei “duble” de efect, care a anulat ecartul neaşteptat luat de gazdele din august.

În lotul actual pregătit încă din sezonul trecut de Cristian Bălaşa, fostul jucător al Chindiei şi al Argeşului, totodată tată al fundaşului de la FCSB, Mihai Bălaşa, nu sunt nume sonore, dar echipa este totuşi una de luat în seamă. În ediţiile 2013-2014 şi 2014-2015, FC Aninoasa a fost campioana judeţului Dâmboviţa, antrenorii din sezonul 2016-2017 fiind Haralambie Becheanu, un tehnician cunoscut în judeţul vecin, şi un ex-petrolist, fostul atacant Răzvan Toboşaru. Teoretic, date fiind efectivele, cu un plus mare pentru trupa lui Octavian Grigore, plus dorinţa “lupilor” de revanşă după acel 2-2, Petrolul are statut de favorită în disputa cu Aninoasa.

De subliniat că s-a optat pentru disputarea meciului joi şi nu sâmbăta, aşa cum se obişnuia, deoarece “galben-albaştrii” au un program infernal, cu trei jocuri oficiale într-un interval de numai opt zile. Primul - cel deja-amintit cu FC Aninoasa. Apoi, cel de marţi, 12 septembrie, cu Flacăra Moreni, din turul al treilea naţional al Cupei României, confruntare care se va desfăşura tot pe “Ilie Oană”, la o oră ce va fi stabilită de comun acord şi cu acceptul FRF. Şi - în sfârşit - vineri, 15 septembrie, la Buftea, cu CS Tunari, tot în campionat, duel ce va fi fixat probabil de la ora etapei, 17.00.

Consecvent, Tavi Grigore a optat, la duelul cu FC Aninoasa, pentru exact acelaşi lot de 18 jucători folosit şi la Roşiorii de Vede, cu Sporting, scor: 1-0 (1-0) pentru ploieşteni, continuând să lipsească primul căpitan, Claudiu Tudor, Dragoş Gheorghe, ambii accidentaţi, şi Daniel Chiriţă (probleme personale care l-au oprit de la antrenamente).



Foto: FC Petrolul Facebook Official