Campionatele Naţionale de Gimnastică vor avea loc, în perioada 1-3 septembrie la  Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploieşti. Intrarea va fi liberă, iar evenimentul va marca a 70 a ediţie a competiţiei, întrecere care a debutat în 1947 la Reşiţa.

Concursul este organizat de Federaţia Română de Gimnastică în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti.

Conferinţa de presă prin care a fost anunţat debutul competiţiei a avut loc în prezenţa campioanei olimpice Andreea Răducan, noua preşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică. La Ploieşti vor participa 60 de sportivi, fiind prima competiţie naţională organizată după alegerea Andreei Răducan în fruntea Federaţiei de Gimnastică.

“Competiţia de la Ploieşti va fi criteriu de participare la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Montreal. După succesul avut în acest an cu CE de la Cluj, sunt convinsă că ne vom putea ridica la nivelul pretenţiilor ploieştenilor.

Cred că putem face ca aceasă competiţie să arate bine şi foarte bine! Vrem să fim mândri de această organizare alături de Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti! Miza cea mai importantă, repet, este verificarea sportivilor pentru Montreal! Campionatele Mondiale vor avea loc exact în sala în care, acum 41 de ani, Nadia obţinea prima notă de 10! Aşa încât, pentru noi, românii, va fi o încărcătură emoţională aparte, sperăm să nu fie copleşitoare!”
a declarat Andreea Răducan.
 

În concursul de la Ploieşti, se vor întrece reprezentanţii cluburilor CSS Buzău, CSM Reşiţa, CSA Steaua Bucureşti, CSS Braşov, CSS Dinamo Bucureşti, CSM Bistriţa, CSS Lugoj, LPS Bistriţa, CSM Lugoj, CSS Timişoara, CS Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanţa, CSS 2 Bucureşti, CSS Focşani şi CSM Arad. Un total de 60 de sportivi care îşi vor disputa titlurile pe echipe, individual compus şi aparate. Din păcate, Ploieştiul nu va avea niciun reprezentant în competiţie.

Dar, Andreea Răducan a vorbit foarte frumos despre gimnastica ploieşteană. "Ploieştiul a dat nume importante la lotul naţional de gimnastică şi sunt convinsă că va avea un cuvânt de spus în domeniu. Şi nu trebuie să uităm că la Ploieşti, Corina Ungureanu, unul din numele mari din gimnastică românească, antrenează cu succes o grupă de fetiţe. Sunt mici, au 7-8 ani acum, dar au început să participe la competiţii şi sunt copii talentaţi", a spus Andreea Răducan.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică a mai spus că la Campionatele de Gimnastică de la Ploieşti nu vor exista premii în bani (cel puţin deocamdată nu se discută depre aşa ceva), deoarece "la copii şi juniori trebuie să primeze performanţa şi nicidecum câştigul material"

Aşadar, în perioada 1-3 septembrie nu rataţi un spectacol sportiv de calitate, la Sala Sporturilor Olimpia, acolo unde vor participa cele mai bune gimnaste din România.