CSM Bucureşti şi-a clădit o echipă de cinci stele la volei feminin şi se anunţă o forţă nu doar în campionatul României, ci şi în CEV Volleyball Cup. Trupa antrenată de turcul Ferhat Akbas mizează pe un lot extrem de puternic şi omogen, cu jucătoare internaţionale călite în World Grand Prix.

La campionatul european din septembrie, CSM Bucureşti va fi echipa din România cu cele mai multe jucătoare prezente, patru la număr: Tatsiana Markevich şi Kristina Kicka cu Belarus, Iryna Trushkina cu Ucraina şi Nicole Koolhaas cu Olanda.

Cel mai tânăr club din Divizia A1 la volei feminin, singurul câştigător de cupă europeană (Challenge Cup – 2016), şi-a păstrat patru jucătoare din sezonul trecut, Nicole Koolhaas, Andreea Ispas, Sofia Medic şi Nikola Radosova. Lângă acestea au fost aduse opt jucătoare de top. Transferul italiencei Noemi Signorile a făcut destule valuri, mai ales în Peninsulă, unde s-a scris că CSM Bucureşti a dat o mare lovitură. Signorile (27 de ani), câştigătoare de Cup Mondială în 2011 şi finalistă anul trecut a CEV Volleyball Cupm cu Unendo Yamamay Busto Arsizio, este prima oară când părăseşte Peninsula.

Şi Iryna Truskina este considerat un alt punct forte al campaniei de transferuri. Ucraineanca a câştigat în urmă cu numai două săptămâni Liga Europeană de volei cu echipa sa naţională.

Antrenorul Ferhat Akbas a declarat pentru site-ul forului european (cev.lu): ”Când m-am alăturat echipei CSM Bucureşti, la mijlocul sezonului trecut, am găsit multe jucătoare talentate, dar care nu fuseseră integrate de mine în echipă. Şi totuşi am reuşit să obţinem rezultatele pe care le-am dorit. Cu noua formulă din acest sezon cred că am creat o echipă puternică, chiar dacă beneficiem de un buget limitat. Am păstrat câteva jucătoare care s-au adaptat cu succes la sistemul meu de joc. Pe deasupra am transferat câteva jucătoare experimentate care se pot integra rapid. Sunt foarte încântat să pot lucra cu asemenea jucătoare valoroase”.

În CEV Volleyball Cup, CSM Bucureşti va juca în şaisprezecimile de finală cu Uralochka NTMK Ekaterinburg (Rusia), primul tur având loc la Bucureşti între 12-14 decembrie.

Echipa CSM Bucureşti pentru noul sezon:

Ridicătoare:

Noemi Signorile (Italia)

Naoko Hashimoto (Japonia)

Centri:

Nicole Koolhaas (Olanda)

Iryna Trushkina (Ucraina)

Sofia Medic (Serbia)

Libero:

Suzana Cebic (Serbia)

Andreea Ispas (România)

Extreme:

Nikola Radosova (Slovacia)

Tatsiana Merkevich (Belarus)

Olivera Medic (Serbia)

Universali:

Kristina Kicka (Belarus)

Ioana Maria Baciu (România)