Mâine, 31 mai, va avea loc întâlnirea decisivă între reprezentanţii suporterilor petrolişti şi primarul Adrian Dobre privind soarta mărcii Petrolul şi a scutului acestei grupări. La întâlnirea anterioară dintre aceştia, Dobre a promis că va face cunoascut modul în care se va rezolva problema în discuţie.

După falimentul fostei grupări, echipa Petrolul 52, susţinută de fostele glorii ale fotbalului Ploieştean şi de suporterii galben-albaştri, a preluat rolul de continuator a tradiţiei fotbalistice ploieştene şi este azi unanim recunoscută ca echipă fanion a municipiului. Din păcate, până la această oră nu s-au găsit soluţiile pentru ca acestei echipe să-i fie încredinţată marca Petrolul, marca zăcând în birourile prăfuite ale etajului 3 din Casă Albă.

Aflată la un mic pas de promovarea în eşalonul 3 valoric al fotbalului românesc, la acest moment gruparea ploieşteană are un sprijin de excepţie din partea grupului de firme Veolia care a preluat din mers sarcina de a finanţa această echipă cu banii necesari pentru promovare. Capabilă să strângă mii de suporteri locali la meciuri de divizie judeţeană, actuala echipă trebuie să se afilieze până în data de 20 iunie la FRF şi LPF pentru a putea accede în divizia C, în caz contrar urmând să evolueze cu o altă denumire decât Petrolul. Şi, posibil, să piardă sprijinul financiar al concernului francez.

Deşi în nenumărate rânduri a promis că va atribui această marcă suporterilor ploieşteni, promisiune  cu care primarul Adrian Dobre a atras de partea sa o parte a galeriei Petrolului, până la acest moment nimic nu s-a rezolvat deşi a trecut un an de la alegeri. Mai mult, povestea mărcii a intrat în abisurile birocraţiei şi pare departe de a lua sfârşit. Şedinţe de consiliu, dispoziţii de primar, licitaţii, evaluări, rapoarte şi multe altele au stopat ceea ce era normal şi firesc : marca să fie încredinţată suporterilor.

Întâlnirea de mâine este una la care primarul Adrian Dobre trebuie să îşi asume rezolvarea acestei probleme şi să prezinte suporterilor ploieşteni soluţiile identificate pentru a soluţiona problemă în timp util. 

Jurnalul Prahovean solicită primarului Dobre să permită prezenţa presei la discuţii, aceasta fiind o modalitate normală de informare a cetăţenilor cu privire la soarta unui bun aparţinând municipiului.