Ultima din fotbalul autohton este aşa-zisa răscoală a cluburilor care nu primesc bani de la bugetul oraşelor în care activează împotriva acelora care primesc. Într-un articol publicat de gsp.ro, pe listă apare şi FC Petrolul. Bonus? O declaraţie a patronului Astrei, Ioan Nicolae, cu aluzie la clubul ploieştean.

Se uită însă faptul că activitatea Petrolului a fost susţinută din fonduri private, atât în perioada în care Walter finanţa echipa, cât şi acum, când lui Dan Capră îi revine această sarcină. Petrolul plăteşte chirie la stadionul municipalităţii - şi nu mică - şi utilităţi. Există un fond de premiere din bugetul local destinat exclusiv jucătorilor şi membrilor stafului tehnic, fond care a fost blocat. De fapt, Petrolul nu mai primeşte bani de la Primărie de o bună perioadă de timp şi sunt restanţe chiar de la câştigarea Cupei .

“Petrolul (locul 3), ASA Tîrgu Mureş (locul 4), CSU Craiova (locul 7), FC Botoşani (locul 8), Ceahlăul (locul 13), Chiajna (locul 15), CSMS Iaşi (locul 17) sînt grupări susţinute şi din bani publici. Şi-n liga secundă sînt echipe care trag la promovare, printre care Mioveni şi Timişoara, ale căror finanţe sînt asigurate de primării. În aceste situaţii, edilii şefi ai formaţiilor respective nici nu se ascund, se afişează la meciuri sau implicîndu-se în viaţa formaţiilor de fotbal”, scrie gsp.ro. 

"Nu mi se pare normal ca foarte multe dintre echipele Ligii 1 să fie finanţate de către primării, consilii locale sau judeţene. Eu nu m-am gîndit niciodată să apelez la primăria din Giurgiu. Dacă vreau să premiez jucătorii, atunci le dau eu bani", a declarat, conform aceleiaşi surse, patronul Astrei.

Şeful grupării din Giurgiu uită însă că şi-a dorit şi el un parteneriat cu Primăria Ploieşti, pe vremea când înfiinţase CSM FC Ploieşti. Iar unul dintre motivele pentru care şi-a mutat, ulterior, Astra la Giurgiu a fost lipsa de implicare a autorităţilor locale la clubul său!

În plus, şi echipa sa a beneficiat, indirect, de bani de la stat. De fapt, de banii scoşi din afaceri în urma cărora Nicolae este anchetat pentru prejudicierea statului.

Şi chiar şi aşa, jucătorii săi n-au fost plătiţi cu lunile!