Simona Halep a ratat cea de-a treia şansă consecutivă de a ajunge numărul 1 mondial. După turneele de la Roland Garros şi Eastbourne, românca de 25 de ani a fost aproape de performanţa istorică şi la Wimbledon.

Halep a avut nevoie de victorie în meciul cu Johanna Konta pentru a-i lua locul lui Angelique Kerber în fotoliul de lider şi a fost la două puncte distanţă de această performanţă, în tie-break-ul setului secund.

Sportiva noastră a fost însă învinsă cu 7-6, 6-7, 4-6 şi a ratat accederea în semifinalele de la All England Club, dar şi şansa de a deveni al doilea român care ajunge numărul unu mondial, la simplu.

La Roland Garros, Simona avea nevoie să câştige turneul, dar a fost oprită chiar în finală de Jelena Ostapenko, care s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-3.

La următorul turneu la care a participat, la Eastbourne, ea avea nevoie să ajungă în finala turneului, dar, la fel ca la Wimbledon, s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Caroline Wozniacki, 7-5, 4-6, 1-6.

Ilie Năstase este singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era „Open”.



Sursă: digisport.ro