Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Jana Cepelova, locul 89 WTA, în primul tur al French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Din cauza întârzierii unor partide, întâlnirea Halep-Cepelova a fost mutată de pe arena centrală Philippe Chatrier pe terenul secund, Suzanne Lenglen. Cepelova a început meciul cu un ritm ridicat, cunoscând problemele româncei la glezna dreaptă. Jucătoarea din Slovacia a fost agresivă şi a jucat variat, cu mingi către laturile terenului şi cu lungime diferită, încercând să o forţeze pe adversară să se mişte cât mai mult. Din nefericire pentru Cepelova, Halep a acoperit bine terenul, a arătat o mobilitate aproape de maximum, iar loviturile ei au pus-o în dificultate pe sportiva slovacă. În plus, Cepelova a fost lipsită de precizie, probabil şi din cauza faptului că a încercat să pună în practică un plan care îi depăşeşte posibilităţile. Românca a părut că e bine din punct de vedere fizic, a jucat inteligent şi a trecut fără probleme în turul secund.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Tatjana Maria, locul 102 WTA. Jucătoarea de 29 de ani are 2-0 în partidele cu sportiva din România, dar ambele meciuri au avut loc în 2009. 

Calificarea în turul al doilea al turneului de la Roland Garros este recompensată cu 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la French Open.