În etapa a XXIV-a a campionatului Ligii A Prahova, a noua din retur, liderul detaşat al competiţiei, ACS Petrolul ’52, se deplasează la frumoasă baza sportivă a echipei CS Cornu, locul al şaselea în prezent, beneficiara unui spaţiu de joc cu mult peste nivelul celui de-al patrulea eşalon, rivalizând aproape cu acela de pe arena Ilie Oană. Arenă pe care, în tur, sub conducerea lui Mihai Dinu, CS Cornu a oferit cea mai consistentă replică - de acasă - petroliştilor, obligaţi atunci să se întrebuinţeze serios pentru a se impune, chiar în seara în care se sărbătoreau 50 de ani de la succesul Petrolului în dauna formaţie engleze, Liverpool FC! Atunci, Cornu a pierdut, 1-3, dar primul gol al gazdelor - s-a inversat locul de desfăşurare al duelului, la cererea ploieştenilor, care a fost acceptată de către oaspeţi - a fost urmarea acordării eronate a unei lovituri de pedeapsă! Chiar şi condusă cu două goluri, trupa lui Dinu a atacat şi a irosit câteva mari oportunităţi de a reduce din handicap. Însă, ulterior, parcursul celor de la CS Cornu a fost mai modest, mai ales după plecarea lui Mihai Dinu la o academie de fotbal din Palestina. Acum, antrenorul a revenit la fosta-i echipă şi a condus pregătirile din săptămâna meciului cu Petrolul ’52, sperând într-o evoluţie care să se apropie de cea din tur.

Tocmai în ideea că adversarii de sâmbătă, 29 aprilie, ora 11.00, de la Cornu, pot fi dificili, mai ales că-şi doresc să dovedească tuturor că acel 1-7, din runda trecută, de la Păuleşti, a fost doar un simplu accident, Octavian Grigore şi Gheorghe Liliac au optat pentru acelaşi efectiv de miercuri, din optimile Cupei României. Învingători atunci, la Boldeşti, cu 7-0, asupra Petrolului Băicoi, li s-a dat credit din nou portarului Marinică, fundaşilor Catană, Prunescu, Frâncu (debutant în galben şi albastru în Cupa României), Velisar, mijlocaşilor centrali Tudor şi Chiriţă, celor ofensivi, Popescu, Păun şi Gheorghe şi atacantului Stănescu, ca şi rezervelor intrate pe parcurs, Vintilă, Dumitrescu, Niţescu şi Butufei, precum şi celor neutilizate, goalkeeper-ul Chiş şi jucătorii de câmp Olaru şi Alecsandru. Deci, tehnicienii petroliştilor au de unde alege cel mai bun “11” care să atace Cornu cu maximum de argumente ofensive

Meciul va fi condus de centralul Laurenţiu Piciu, asistat la cele două linii de Emil Mateescu, ambii din Ploieşti, şi Iulian Bălănescu, din Plopu, care vor fi monitorizaţi, ca şi organizatorii locali, de altfel, de către un alt ploieştean, observatorul AJF, Ion Andreoiu.