Citeam în urmă cu două zile că, întrebat în conferinţa de presă săptămânală despre evaluarea mărcilor Petrolul şi a paşilor ce vor urma finalizării acesteia, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a adus vorba nu numai despre valoarea fiecăreia, ci şi despre potenţiali investitori. Astfel, potrivit informaţiilor domniei sale, în afara unei companii internaţionale cu afaceri în capitala României, dar şi în urbea pe care o păstoreşte,una care şi-a manifestat intenţia de a o finanţa pe ACS Petrolul ’52, a pomenit şi despre un investitor cu domiciliul la Corbeanca. Era vorba, desigur, despre omul de afaceri român, care şi-ar fi făcut averea în Franţa, cel despre care amintea, cu puţină vreme în urmă, consultantul pe teme de sport şcolar al său, Vivi Răchită. Iar asta în urma contactării lui în vederea garantării personale a unui proiect de mare performanţă.
Situaţie în care edilul-şef a afirmat că-l va îndruma pe afaceristul din judeţul Ilfov către conducerea Petrolului ’52! Aici, trebuie făcută o paranteză. Conform unui interviu acordat unui site local de către CEO al uneia dintre societăţile comerciale ce face parte din compania străină cu afaceri la noi, tranzacţia ar urma să se facă fără a se condiţiona primirea mărcii de către clubul ploieştean lider în campionatul Ligii A Prahova. Pe de altă parte, persoana despre care a declarat Răchită cum că ar vrea să se implice financiar ar fi vrut să discute – atneţie! - şi despre modalitatea în care va fi acordată marca. Însă, nu a precizat deloc - nota bene! - că ţinta ar fi totuşi ACS Petrolul ’52. Implicit, s-a creat confuzie în sânul suporterilor, cei care se tem că apariţia acestui investitor ar fi, de fapt, o... perdea de fum pentru a se tergiversa preluarea clubului condus de Mircea Dridea şi Cristi Vlad de către compania străină.
Stând strâmb şi judecând drept, singura echipă care ar merita marca, în acest moment, este Petrolul ’52. E o formaţie care există, s-a înfiinţat în luna august a anului trecut, a fost înscrisă în campionatul Ligii A Prahova, a terminat turul pe primul loc, prezintă periodic, transparent, situaţia veniturilor şi cheltuielilor. În plus, dă semne clare, deja, că va domina competiţia până la finalul acesteia, anunţându-se şi drept favorită a adjudecării barajului de promovare în al treilea eşalon naţional. Are antrenor principal cu licenţă Pro, lotul este competitiv, îmbinând experienţa cu tinereţea destulor foşti juniori ai SC FC Petrolul. Are deci toate argumentele pentru a primi marca. Ce-ar putea oferi în contrapartidă investitorul din Corbeanca, unul care îşi doreşte, potrivit lui Vivi Răchită, să-i dea pe mână fostului manager general al falimentatei societăţi comerciale mai sus-precizate proiectul pe care sa-l conducă exclusiv? Răchită nu are nicio echipă în acest moment!
Cum ar fi, ca la vară, când Petrolul ’52 va promova, există anticipări în acest sens, mărcile să fie date unei alte echipe, care se va naşte atunci?!? Ce semnal s-ar da suporterilor, care şi-au anunţat deja alegerea în privinţa urmaşei Petrolului? Că marca s-ar da oricui? Sau se va da celui care o merită, dovedind asta şi practic, nu numai teoretic?
Vorbind despre intenţia de a merge la FRF, pentru a cere relaţii în privinţa acestui aspect, primarul parcă oferă un deja-vu! Scenariul pare identic cu acela din cazul CSM-ului, care şi-a desfiinţat echipele de seniori, iar în prezent, copiii şi juniorii se antrenează prin faţa… Palatului Administrativ, din lipsă de bani necesari închirierii bazelor sportive! Asta deşi, pentru rezolvarea situaţiei (?!?), s-au făcut drumuri peste drumuri la ministere , federaţii, primării şi cluburi similar din ţară, dar rezultatul a fost cel care se vede pe… stradă! Ajungându-se la o amânare a alegerii viitorului investitor al Petrolului ’52, luându-se iar calea federaţiilor, rezultatul va fi acelaşi. În parallel însă, s-ar impune o întrebare: cum de a apărut acest investitor din Corbeanca tocmai când negocierile dintre club şi compania străină intraseră, deja, în linie dreaptă? Sau de ce ce nu s-a aşteptat a se afla care va fi forma de colaborare reală? Poate că nu va mai fi nevoie de investitorul din Corbeanca, de ce nu?
Foto: www.republikanews.ro
De ce merită Petrolul 52 marca, nicidecum altcineva
13 aprilie 2017
- citeşte totul despre:
- petrolul,
- vivi rachita,
- marci,
- pasi,
- primar,
- adrian dobre,
- corbeanca,
- proiect





Din aceeaşi categorie:
Edi Iordănescu: Nu meritam să câştigăm!
(9 august 2015)
270 vizualizări
Baschet: Două jucătoare de la CSM Ploieşti au fost convocate la echipele naţionale
(22 iunie 2016)
109 vizualizări
Petrolul trăieşte!
(28 septembrie 2014 - Edi MOLDOVAN)
389 vizualizări
Chiar şi neplătiţi, sportivii CSM se încăpăţânează să facă performanţă! Patinatorii au adus 49 de medalii de la Târgu Mureş!
(22 august 2016)
514 vizualizări
Noul Petrolul şi noile adversare din playout. Cum mai sună viitorul?
(23 februarie 2016 - Ciprian RADU)
250 vizualizări
Schumacher: Aş da orice pentru o victorie cu Iaşiul!
(10 martie 2016)
112 vizualizări
Carrefour rămâne lângă Petrolul
(26 iunie 2015)
407 vizualizări
CSM Ploieşti a primit un ring de box în valoare de 20.000 de lei!
(3 iunie 2016)
57 vizualizări
Petrolul: Pulhac a fost exclus din lot!
(12 aprilie 2016)
151 vizualizări
Turneul de promovare. Valentina Elisei a făcut primul angajament. Concurs pentru fani pe Facebook
(28 mai 2016)
178 vizualizări
Pagini de aur: Petrolul vs. Liverpool 3-1. VIDEO ARHIVĂ
(12 octombrie 2016)
414 vizualizări
Rusia, exclusă oficial de la Cupa Mondială de fotbal
(9 martie 2022)
23 vizualizări
Momente de groază pentru Dinamo! Zeci de ultraşi cu cagule au oprit autocarul "câinilor" şi i-au spart geamurile cu pietre
(17 august 2019)
128 vizualizări
Rezilieri la Petrolul: Trei jucători pleacă astăzi
(28 mai 2015 - Ciprian RADU)
375 vizualizări
Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în finală la CE de la Luxemburg
(17 septembrie 2017)
354 vizualizări
Petrolul a plecat în primul cantonament al verii! Ce jucători sunt la Poiana Braşov
(27 iunie 2019)
217 vizualizări
Este oficial. România – Feroe se dispută pe stadionul Ilie Oană
(16 decembrie 2014)
303 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025