Este cât se poate de clar că Petrolul se simte precum peştele în apă atunci când joacă în deplasare, pe terenurile străine obţinând maximum de puncte în acest sezon. Culmea, acasă, pe “Ilie Oană”, a mai pierdut puncte în acest sezon al Seriei a III-a din Liga a III-a, de finalul căruia ne mai despart doar trei etape! Şi vine marea sărbătoare din ultima etapă, atunci când se va juca iar în nocturnă, de la ora 20.00. Iar SC Popeşti-Leordeni va fi ultima oponentă din Liga a III-a. Va fi într-adevăr sărbătoare, fiindcă, mai mult ca sigur, în runda următoare, când “lupii” vor combate pe teren propriu cu mai modesta CS Mioveni 2, se va reuşi promovarea, din punct de vedere matematic!

Vineri, la Bradu, la ultima deplasare adevărată - deoarece în penultima etapă, cea de la Astra 2, nu se poate numi deplasare, fiind vorba despre un cartier, “9 Mai”, al urbei de domiciliu a găzarilor -, s-a obţinut exact ce se dorea. Mai precis un succes care a fost cât se poate de meritat. Unul la un scor identic cu precedentul joc disputat pe un teren străin, la Alexandria, cu AFCM, derbi care a deschis larg drumul spre eşalon secund al “galben-albaştrilor”. Dacă atunci, Marius Chindriş şi coechipierii săi au marcat patru goluri într-o repriză, prima, şi au primit unul, în cea secundă, de data aceasta, reuşitele “lupilor” au fost “repartizate” echilibrat, câte două de fiecare mitan, iar golul de onoare al gazdelor a fost bifat în cea dintâi repriză.

În acest foarte clar 4-1 (2-1) pentru Petrolul, Păun a deschis scorul în minutul 22, deviind dibaci, din careul mic, un balon centrat de pe dreapta de Saim Tudor şi trimis spre stânga, cu călcâiul, de Ciocâlteu. A mai fost nevoie să treacă aproape un sfert de oră pentru ca “galben-albaştrii” să se desprindă pe tabelă, suita de driblinguri a aceluiaşi artist al mingii, Păun, avea să se încheie cu un şut pe care altfel inspiratul tânăr portar al Argeşului, detaşat la Bradu, Oprican, nu l-a putut reţine, permiţându-i speculativului Arnăutu să puncteze de pe... linia porţii, în minutul 36. Doar 120 de secunde s-au scurs de la golul golgheterului Petrolului şi al Seriei a III-a, şi cel mai bun jucător de câmp al Atleticului, atacantul Preda, a redus din handicap, după un şut în diagonală, din careul mare, deviat uşor spre colţul lung de Ichim, Bolboaşă fiind învins atunci, după ce salvase în debutul jocului într-o fază de “unu la unu” cu acelaşi mobil vârf împins al gazdelor.

La reluare, s-a mai înscris aproape de intrarea în ultimul sfert de oră al confruntării, Păun (72) încununându-şi o evoluţie deosebită cu transformarea unei lovituri libere de la 22 de metri, din poziţie aproape centrală, Oprican neavând nicio replică la execuţia perfectă. Apoi, dându-i-se Cezarului ce-i al Cezarului, Georgian a fost aclamat de galeria Petrolului, în mijlocul căreia s-a aflat după înlocuire. Rezultatul final a fost stabilit de Nini Popescu (87), cel care l-a fentat abil pe goal-keeperul advers, la pasa perfectă a lui Lambru, şi a înscris elegant, cele două rezerve utilizate - prima şi, respectiv, ultima - colaborând perfect la golul de 4-1. Doar că, nu-i mai puţin adevărat că Bolboaşă a fost mângâiat de Zeiţa Fortuna, mai întâi stâlpul din dreapta buturilor sale şi, ulterior, bara transversală salvându-l de primirea unor goluri ca şi făcute, din partea - se putea altfel? - lui Preda, respectiv Traşcă! Nu s-a întâmplat nimic şi, deci, Petrolul a pus indigoul pe victoria din derbi, simplificându-şi finalul de campionat. Sâmbătă viitoare, găzarii vor combate tot la lumina zilei, la o oră - 14.00 - la care nu prea sunt obişnuiţi. Dar aşa a decis televiziunea!

CS Atletic: Oprican (cpt) - Sucală, Din, Şerban, Achim - Paraschiv - Fundătureanu, Golban (78, Tănăsescu), Tănase, Traşcă - Preda. Antrenor: Ovidiu Tică.

FC Petrolul: Bolboaşă - Antoche, Ichim, Olaru - Saim Tudor (77, Catană), Chindriş (cpt), Cârjan (70, Prunescu), Velisar - Ciocâlteu (61, Lambru), Arnăutu, Păun (80, Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitri: Lucian Andrei Ţiţii (Şura Mica, judeţul Sibiu) - Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Bogdan Ştefan Vasile (Sibiu).

Observatori: Liviu Voicu Coloj (Filiaşi), pentru joc, şi Ştefan Poenaru (Botoşani), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Sucală (71), Păun (73), Din (90+1).


Foto: www.fcpetrolul.ro