Cotidianul El Pais scrie că Justiţia din România investighează un grup infracţional suspectat de fraudă şi evaziune fiscală. Conform informaţiilor publicate de presa iberică, printre cei judecaţi se află fraţii Daniel şi Nicolae Capră, foşti acţionari la Petrolul, dar şi Marius Bucuroiu, fostul director general al prahovenilor, scrie DigiSport.ro

Cei trei ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro. Grupul infracţional ar fi spălat bani prin transferurile unor jucători din America de Sud, care nu au evoluat niciodată în tricoul formaţiei din Ploieşti. Câtiva magistraţi din Ururguay au fost contactaţi de colegi din România, care au cerut informaţii cu privire la transferurile mai multor jucători de la Motevideo Wanderers în Liga 1.

Autorităţile din România au menionat numele lui Matias Aguirregaray, fotbalist care nu a evoluat niciodată pentru Petrolul. Mijlocaşul sud-american a îmbrăcat însă tricoul celor de la CFR Cluj în 2012, acolo unde a ajuns conform celor de la transfermarkt pentru suma de 800.000 de euro. Pentru Petrolul a jucat un singur fotbalist care a trecut pe la Motevideo Wanderers. Este vorba de Rodrigo Pastorini, care a ajuns la Ploieşti în 2014, liber de contract şi care a evoluat în 18 meciuri fără să înscrie.

În articoul prezentat de El Pais şi preluat de Teledoce există însă mai multe inadvertenţe. Perioada în care s-au petrecut evenimentele a fost 2008-2011, însă atunci la gruparea prahoveană nu se aflau fraţii Capră. Spaniolii precizează de asemenea că Petrolul şi Cluj (formaţia la care a evoluat Aguirregaray) au falimentat, lucru doar pe jumătate adevărat. CFR Cluj se află în insolvenţă însă ibericii probabil au confundat gruparea din Gruia cu U Cluj, trupă care a avut aceeaşi soartă cu a prahovenilor.

Ibericii au mai scris că în prima ligă din România joacă 18 echipe şi o treime din ele se află în insolvenţă şi aceeaşi soartă pot avea şi altele. Liga 1 este însă la al doilea sezon cu 14 echipe în componenţă şi singuruele formaţii în insolvenţă sunt CFR Cluj (care ar fi trebuit să iasă din insolvenţă la sfârşitul lui martie), Gaz Metan, Pandurii şi ASA.

SURSA: DigiSport.ro