Fosta campioană olimpică Laura Badea a fost aleasă, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă. Ea a fost aleasă cu 32 de voturi, în timp ce al doilea candidat la şefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi. 

La Adunarea Generală au participat 51 de membri, un vor fiind anulat.

În vârstă de 47 de ani, Badea îi succede în funcţie lui Mihai Covaliu, care a fost ales, la 15 noiembrie 2016, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Covaliu şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, au fost prezenţi la Adunarea Generală de miercuri.

Laura Badea a câştigat medalia de aur la floretă individual şi cea de argint cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 şi medalia de bronz la JO de la Barcelona, din 1992, tot cu echipa. Ea a obţinut două medalii cu aur la Campionatele Mondiale, de la Atena, din 1994, şi de la Haga, din 1995, cu echipa României, respectiv la individual. În palmaresul Laurei Badea mai figurează patru titluri de campioană europeană. În prezent, este director al Academiei Olimpice Române.