Tricolorul LMV Ploieşti şi-a continuat campania de achiziţii din perioada de iarnă a sezonului, după polonezul Tomasz Rutecki (extremă), ajungându-se la o înţelegere şi cu un internaţional al reprezentativei din Mexic, Daniel Vargas Osorio.

Născut la 1 septembrie 1986, la México City, având 1.97 m şi 94 kg, jucătorul mexican evoluează pe postul de universal şi este absolvent al Universităţii Naţionale Autonome din Mexico City (UNAM), ca inginer electrician, cu diplomă de master (cu o teză despre analiza iluminatului în sălile de sport). Daniel Vargas este multiplu medaliat la Campionatele Naţionale Universitare în Mexic (reprezentându-şi ţara la trei ediţii ale Universiadei) şi component al primei reprezentative de seniori din 2010.

A evoluat cu echipa Mexicului la toate competiţiile internaţionale recunoscute de FIVB, începând cu Cupa Pan-Americană (locul 2 în 2012 – cea mai bună performanţă în şase ediţii la care a participat), Campionatele Americii de Nord şi Centrale (NORCECA – Final Four în 2015, de două ori pe locul 5 – în 2011 şi 2013), FIVB World League, Campionatul Mondial (Polonia, 2014), până la Jocurile Olimpice (Rio, 2016).

În privinţa performanţelor individuale, Daniel Vargas a fost declarat cel mai valoros jucător pe postul de universal la ediţia din 2013 a Campionatului Americii de Nord şi Centrale, desfăşurată în Canada, la Langley, la care Mexic a încheiat pe locul al cincilea. Jucătorul mexican a fost cel mai bun marcator al echipei sale, fiind, totodată, cu 41 de puncte (35 pe atac, 5 blocaje şi un as), al 12-lea în clasamentul general individual.

De remarcat că, atât la Campionatul Mondial din 2014, cât şi la Jocurile Olimpice din 2016, Vargas a fost liderul la puncte al Naţionalei din Mexic.

La Campionatul Mondial din 2014, din Polonia, reprezentativa Mexicului a încheiat competiţia pe locul 17, reuşind o singură victorie (cu Egipt), într-o grupă cu Rusia, Canada, Bulgaria şi China, Vargas având un o medie de peste 50% de reuşită în atac.

Vargas a contribuit şi la calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, competiţie la care naţionala ţării sale nu mai fusese prezentă de la ediţia organizată chiar în Mexic, din 1986. Echipa din Mexic a încheiat pe ultimul loc, al 11-lea, la egalitate cu Cuba, fără punct, dar luând un set Braziliei (care avea să-şi adjudece titlul olimpic), într-o grupă din care au mai făcut parte şi medaliatele cu argint (Italia) şi bronz (SUA), dar şi Franţa şi Canada. Vargas a fost, şi de data aceasta, liderul formaţiei, cu 33 de atacuri reuşite şi cu o eficienţă de 15.91%.

În privinţa echipelor de club, Daniel Vargas a jucat, ultima dată, în Mexic, la Pumas UNAM, tot în ţara sa fiind  medaliat cu bronz în 2013, cu Energy Fitness. În sezonul trecut, jucătorul mexican a evoluat la echipa finlandeză Raision Loimu, cu care a ajuns până în sferturile de finală din playofful campionatului din Finlanda, dar a jucat şi în CEV Challenge Cup.

În competiţia europeană, Raision Loimu s-a oprit, la fel ca şi Tricolorul LMV în sezonul acesta, în 16-imile de finală, Vargas fiind al doilea realizator al echipei, în dubla manşă cu Lyon (scor 0:3 în deplasare şi 1:3 pe teren propriu), după Ossi Rumpunen, fratele fostului jucător de la gruparea ploieşteană, Tomi Rumpunen. Echipa franceză avea să se situeze pe locul al cincilea.

Înainte de prezenţa în lotul finlandezilor, jucătorul mexican a mai evoluat în Europa pentru Anagennisi Deryneia, din Cipru, în sezonul 2014/2015.

Daniel Vargas urmează să se alăture lotului condus de antrenorii Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu din 12 ianuarie, după întoarcerea Tricolorulul LMV din cantonamentul de la Cheile Grădiştei, unde se află în pregătire încă din a doua zi a anului.