FC Steaua, echipa pe care o finanţează Gigi Becali, a pierdut un litigiu cu reprezentanţii Clubului Sportiv al Armatei şi nu mai are dreptul de a folosi numele „Steaua Bucureşti”. Decizia însă nu este definitivă şi mai există o ultimă cale de atac.

Hotărârea a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii.

Obligă pe intimata pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax.

Decizia vine la aproape două săptămâni după ce CSA Steaua, clubul Armatei, a anunţat că înfiinţează o echipă de fotbal la seniori, care va avea numele „Steaua Bucureşti” şi va fi înscrisă din sezonul viitor în Liga a IV-a. Noua echipă ar urma să fie coordonată de Marius Lăcătuş.

De asemenea, noua echipă ar urma să joace în Ghencea. Arenele Steaua, Dinamo, Rapid şi „Arcul de Triumf” urmează să intre într-un proces de modernizare pentru organizarea meciurilor de la Euro 2020.

„Stadionul Steaua cred că va fi doar modernizat, pentru că există tribuna oficială, a cărei durată de funcţiune nu a expirat. Probabil vor fi înlocuite cele două treimi din stadion, mai puţin tribuna oficială, care va fi refăcută la standardele UEFA 2020”, a declarat atunci preşedintele CSA Steaua, George Boroi.