Prima reuniune de trap după modernizarea Hipodromului Ploieşti, una cu caracter demonstrativ, a atras, astăzi, la orele prânzului, circa 800 de iubitori ai hipismului care au ţinut să asiste, în ciuda frigului pătrunzător de afară, la cele trei curse incluse în program.

Împătimiţi ai curselor de trap, oficialităţi locale, părinţi cu copii dornici să vadă de aproape caii au populat aproape la capacitate maximă tribuna principală a Hipodromului şi au urmărit cu interes cele trei curse desfăşurate pe categorii de vârstă.

Prima întrecere, Premiul „Arena”, a fost rezervată cailor de 2 ani, iar Over Jet (Herghelia Nan, driver Cristian Slate) a reuşit să câştige, fiind urmat de Ilinka şi Brieta.

A doua cursă, a cailor de 3 ani, intitulată Premiul „Bavari”, i-a revenit tot unui cal de la Herghelia Nan, Star Nobel (driver Cristian Slate), urmat de Depona D’Hermine şi Uppsala M.

În fine, cea mai interesantă cursă, cea a cailor de 4 ani şi mai în vârstă, Premiul „Catren”, a avut şapte cai la start şi i-a revenit lui Tomika (proprietar Sorin Andrei, driver Dima Ionuţ), care a fost urmat de Suni şi Nekifuto.

Primii trei clasaţi în fiecare cursă au primit diplome, iar câştigătorii au intrat în posesia unor cupe, cele trei festivităţi de premiere fiind făcute de şeful Complexului Hipodrom, Claudiu Coman, consilierii locali Gheorghe Andrei şi Marius Dinu, directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, şi de cel mai experimentat driver de pe hipodrom, Nicolae Nicolae, câştigător a două derbiuri de trap ale României cu caii Ortoza şi Rodion.

SURSA: CSM Ploiesti