Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de jucătoarea Dominika Cibulkova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, în etapa a treia a Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor. Accidentată la genunchi, Halep părăseşte competiţia de la Singapore, însă românca a luptat până la ultima picătură de energie pentru a obţine măcar un set.

Pentru a păstra şanse de calificare în semifinale, Cibulkova avea nevoie de o victorie în două seturi, iar Halep să câştige cel puţin un set.

Cu mai multe benzi adezive pe genunchiul stâng, Halep a făcut cu greu faţă adversarei în primul set, dar a încercat să nu abandoneze lupta şi să joace până la capăt. Simţind slăbiciunile jucătoarei române, Cibulkova a apăsat pe lovituri, a căutat să fie agresivă şi să o mişte mult pe aceasta. În primele trei ghemuri, Halep, cu dificulăţi vizibile la deplasare, cu mingi fără profunzime şi cu serviciul afectat de accidentare, a reuşit doar un punct, astfel că Dominika Cibulkova s-a distanţat la 3-0, cu break în ghemul secund, în mai puţin de şapte minute. Odată cu prima eroare a jucătoarei din Slovacia, apărută în ghemul al patrulea, Halep a început să echilibreze partida şi până la finalul setului s-a mers cu serviciul făcut de fiecare parte. Setul s-a încheiat cu 6-3 în aproape o jumătate de oră.

Setul al doilea începea de la premisa că oricare dintre cele două jucătoare l-ar fi pierdut ar fi fost eliminată din competiţie. Cibulkova a pornit cu un break, însă Halep a egalat cu rebreak. Sportiva din Constanţa a reuşit apoi să conducă pentru prima dată în acest meci, cu 2-1, dar a pierdut următoarele două ghemuri. Simona Halep şi-a continut eforturile de a rămâne în meci şi a mai reuşit un rebreak, la 2-3, şi altul la 3-4, ultimul după un ghem de peste 8 minute. A urmat un nou ghem dramatic, în care avantajul a trecut dintr-o parte în cealaltă a fileului. Încurajată din tribune, românca şi-a înfrânt durerea, care se putea citi pe faţa ei, şi şi-a făcut serviciul. Meciul a continuat fără break-uri, până la 6-6. Din nefericire, Halep s-a înclinat în tie-break, cu 5-7, după o oră şi 48 de minute de la startul partidei

Halep va primi pentru participarea la ediţia din acest an a competiţiei de la Singapore un premiu de 304.000 de dolari şi 500 de puncte WTA. Acesta a fost ultimul turneu din acest an pentru jucătoarea de pe locul 4 WTA.

În ultimul meci al Grupei Roşii se vor întâlni germana Angelique Kerber şi americanca Madison Keys.