CSM Ploieşti a răspuns printr-un comunicat de presă unui articol apărut în presa centrală în care se sugerează că municipalitatea doreşte îndepărtarea Petrolului de pe stadionul Ilie Oană şi că echipa dde seniori care evoluează în campionatul judeţean va disputa meciurile aici.

Evident, nici vorbă de aşa ceva. De altfel, directorul clubului anunţă că Petrolul va utiliza de aici înainte stadionul Ilie Oană contra plăţii unei chirii pe oră, la preţ de 488 de euro/oră fără TVA.

“Luând act de un articol de presă conform căruia trecerea arenei „Ilie Oană” în administrarea CSM Ploieşti ar duce la îndepărtarea echipei Petrolul de pe stadion, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti face următoarele precizări:

 - prin Hotărârea 518, din 15 decembrie 2015, a Consiliului Local Ploieşti, stadionul „Ilie Oană” trece din concesiunea SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti în administrarea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, procesul urmând să se încheie în această săptămână;

- imobilul este proprietatea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti şi nu poate face obiectul unui contract de închiriere către club, aşa cum se susţine în articol, instituţia noastră fiind subordonată Consiliului Local; imobilul la care se face referire este dat în administrarea instituţiei noastre; menţionăm că acest fapt nu se întâmplă pentru prima dată, stadionul „Ilie Oană” fiind administrat de CSM Ploieşti şi în perioada dinaintea începerii reconstrucţiei din 2009-2011;

- conform  hotărârii de Consiliu Local nr.257/14.07.2012, există un tarif, de 11.700 euro/zi fără TVA (488 euro/oră), care se va aplica în situaţia închirierii stadionului, inclusiv în cazul clubului FC Petrolul.

„Aşa cum am mai spus, echipa fanion a oraşului, Petrolul Ploieşti, va găsi sprijin la CSM Ploieşti, aşa că nu se pune problema să fie îndepărtată de pe Stadionul Ilie Oană. Există un tarif care va fi aplicat şi în cazul ei, în funcţie de numărul de ore necesare desfăşurării unui eveniment. Totodată, nu se pune problema ca echipa CSM Ploieşti, care evoluează în liga a 6-a, nu a 5-a, cum scrie în acel articol, să îşi dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ilie Oană”, spune directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

În cazul în care vor mai apărea articole similare, fără niciun suport real şi fără punctul de vedere al clubului nostru, CSM Ploieşti îşi rezervă dreptul să acţioneze în instanţă respectivele instituţii media”, se arată în comunicat.