Mâine, echipa de handbal feminin de la CSM Ploieşti trebuie să confirme participarea în campionat. Şi celelalte secţii sunt colaps. Banii sunt în conturi, dar sunt blocaţi de direcţia economică. Şi, pur şi simplu, întrega activitate este blocată. Secţia de handbal feminine a primit déjà o păsuire. Dar este chiar la un pas de a nu se înscrie în campionat!

“Echipa de handbal feminin are termen până mâine! Dacă mâine nu vom confirma participarea în campionat, asta va însemna, implicit, şi neparticiparea în cupele europene. Nu vreau să vă spun ce înseamnă asta, ca penalizări şi amenzi. Ieri, la o discuţie cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, domnul Dedu, ni s-a comunicat că în afară de amenda pe care o suportăm noi, inclusiv federaţia va fi penalizată. Echipa de baschet, care a promovat, nici măcar nu a început antrenamentele. Trecând la celelalte secţii, sunt peste 800 de copii care fac sport la CSM Ploieşti. Aş vrea să o invit pe doamna Crăciunoiu sau pe domnul Dobre să vină să le spună să plece acasă. Să le spună că am închis. Ne-am afiliat la Federaţia Română de Fotbal, pentru că vrem să ridicăm standardul Centrului de Copii şi Juniori, mai ales că ar fi trebuit să-i preluăm şi pe cei de la Petrolul, care s-au defiinţat. Şi ei ne sună şi ne întreabă ce fac şi nu avem ce să le răspundem”, a spus Cristian Nica, fostul arbitru internaţional, acum coordonator de structură sportivă la CSM.

Consilierul local George Botez a prezentat apoi opinia grupului PSD cu privire la situaţia în care se află CSM Ploieşti: „Consiliul Local este cel care stabileşte direcţia CSM-ului, către performanţă sau sport de masă. Prin alocarea unor sume. Am finanţat două echipe de handbal, una de baschet, centrul de copii şi juniori. Să ne aducem aminte că într-o şedinţă recentă de consiliu local am acceptat şi am fost fericiţi să preluăm grupele de copii de la Petrolul care erau lăsate de izbelişte, iar toate chestiile acestea se referă la ploieşteni. Dacă unii apreciază că nu este bună orientarea Consiliului Local spre sportul de performanţă, asta este o altă chestiune, dar noi discutăm acum despre măsurile pe care administraţia Dobre ar trebui să le ia, obligat fiind de dispoziţiile Consiliului Local. Ieri a avut loc o discuţie la CSM Bucureşti, prin care am înţeles că a fost verificată de către reprezentanţii noştri, inclusiv de doamna Crăciunoiu, modalitatea prin care se face finanţarea. Şi preşedintele CSM-ului Bucureşti, care este avocat de profesie, a spus că tot ceea ce fac ei este în concordanţă cu legea.

Refuzul acesta nu scapă Ploieştiul de plăţi. Noi vom plăti în continuare contractele încheiate, penalizările, sunt nişte ani în care s-au cheltuit nişte bani. Consiliul Local a alocat sumele, iar CSM-ul este în drept să le primească. Noi în calitate de consilieri avem o pătrăţică, să stabilim ce este de făcut în acest Ploieşti, iar primarul vine şi pune în aplicare ce stabileşte Consiliul Local. Primăria Ploieşti este ordonator principal de credite, după care vine CSM-ul, care este ordonator secundar. Toată responsabilitatea vizavi de cheltuirea acestei sume aparţine celui care are drept de dispoziţie în ceea ce priveşte ordonatorul secundar de credite. Nu se dă viză de legalitate pe oportunitatea cheltuielilor. Directorul de la CSM este în măsură să răspundă din punct de vedere legal cum cheltuieşte banii respectivi”.