Din nou despre problemele de la CSM Ploieşti. Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, şi Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului, au vorbit, într-o conferinţă de presă, despre problemele financiare de la clubul sportiv.

Cei doi oficiali au dorit să tragă un nou semnal de alarmă, mai ales că deja Federaţia Română de Handbal face presiuni pentru deplasarea fetelor la meciul din Feroe.

Vă reamintim că, de mai bine de trei luni, sportivii şi antrenorii de la CSM Ploieşti nu şi-au mai primit salariile, Direcţia Economică a Primăriei refuzând să vireze sumele necesare.

„ Nu este cinstit dacă, la începutul anului, pe 8 ianuarie, a avut loc o discuţie în cadrul primăriei cu întreg serviciul juridic, economic şi s-a căzut, cu bună credinţă, la învoială că PFA-ul este cea mai bună soluţie pentru a putea remunera un sportiv, şi brusc, în luna mai, nu mai este valabil. La întrebările pe care le-am adresat în cadrul şedinţelor interminabile pe care le-am făcut, inclusiv cu telefonul pe masă pe speaker cu diverşi directori economici de la alte cluburi din ţară, prilej cu care, fără să dau nume, am aflat că în alte părţi sunt PFA-uri, în alte părţi sunt contracte nedenumite, în altele sunt contracte civile, nu am aflat decât că suntem într-un hăţiş de hârtii.

Important este că peste tot în ţară se plăteşte, numai la Ploieşti vom fi de râsul ţării. Şi, mai important, vor fi foarte mulţi bani pierduţi, care sunt bani publici, până la urmă. Pentru faptul că în loc să plătim un salariu de 2000 de euro, vom ajunge să plătim cel putin  20.000 de euro cu penalităţi, nu ştiu cine va răspunde . Nimeni în acest moment nu poate să ne dea o soluţie. Cerem la diferite instituţii tot felul de informări, care se bat cap în cap! Ar trebui să încercăm să ne asumăm! Nu cred că cineva va fi învinuit sau va plăti un lucru pe care nu-l va face cu bună ştiinţă greşit. Oamenii aceia nu-s de vină cu nimic până la urmă.

E o situaţie fără ieşire, după părerea mea. Dacă nu vom face plăţile, la mine pe birou se află cel puţin 12 memorii, inclusiv al antrenorului echipei de handbal, federaţia m-a anunţat telefonic că vom fi probabil amendaţi între 25.000 şi 50.000 de euro, plus neparticiparea în vreo cupă europeană timp de trei ani de zile. La baschet, cam la fel stau lucrurile cu sportivii cu care s-au negociat contractele… Eu nu pot spune că mă dau bătut, dar am rămas fără mâini şi fără picioare. Nu ştiu în ce direcţie să mă mai îndrept”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului

Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, consideră şi el că problema clubului sportiv trebuie rezolvată urgent. Toader consideră că personalul de specialitate din administraţia locală trebuie să vină cu soluţii

" Noi suntem politicieni şi nu putem să ne pricepem la toate. Personalul de specialitate trebuie să ofere soluţii legale pentru astfel de probleme. E simplu să spui nu se poate. Ok, nu se poate, dar care este soluţia legală? Conducerea trebuie să ia nişte măsuri împotriva oamenilor care nu vor să găsească soluţii. Sunt situaţii când e necesară expertiza dânşilor, iar dacă nu sunt capabili, trebuie să lase locul unora care pot duce la îndeplinire aceste îndatoriri.", a spus preşedintele CJ Prahova.

Clubul Sportiv Municipla a fost înfiinţat în 2004, iar în prezent are 12 secţii funcţionale.