Lovitură de teatru în fotbalul ploieştean. În timp ce suporterii anunţă că refuză să susţină o clonă a Petrolului de altă dată, în realitate au fost minţiţi an de zile şi au susţinut echipa Astra, transformată peste noapte în Petrolul.

Fanii Lupilor Galbeni sunt păcăliţi de ani buni iar acum sunt din nou minţiţi de poveştile cu clonele.

În realitate, fosta echipă a Petrolului NU a avut niciodată nici culorile şi nici palmaresul clubului tradiţional Petrolul. Conform documentului pe care îl prezentăm şi care există publicat pe forumul Doar Petrolul.ro este vorba doar despre o schimbare de denumire survenită în anul 2003.

Pe data de 28 iulie 2003, prin Hotararea 4833 a Tribunalului Prahova, SC Sport Club Astra SA Ploieşti îşi schimbă denumirea în SC FC Petrolul SA Ploieşti, avându-i la conducere pe Florin Bercea şi Ioan Niculae. De ce s-a ales aceasta variantă?

La acea vreme, ASFC Petrolul Ploiesti era o asociaţie nonprofit, iar conform Legii sportului, ar fi trebuit să se transforme în SA. O fuziune cu Astra Ploieşti şi formarea unei noi societăţi ar fi durat cel puţin şapte luni.

Astfel, echipa lui Dan Capră, cea care tocmai a dat faliment, este doar clona ASTREI şi nu Petrolul care a rămas în istoria fotbalului românesc drept singura echipă care a bătut Liverpool