Oţelul Galaţi are şanse infime să se mai salveze de la retrogradare. Pentru Petrolul, campionatul are aceeaşi miză, ocuparea locului al treilea. Cu chiu, cu vai, lupii chiar au şanse să termine pe poziţia a treia, deşi lucrurile s-au mai schimbat. Adică dacă nu doar Craiova îi ameninţă locul, o face mai mult Astra, care are două victorii şi şase puncte şi şase de la revenirea lui Şumudică.

De această dată, Petrolul nu mai poate scoate la înaintare nici mobilizarea adversarului în foame de puncte în condiţiile în care ei, lupii, ar fi, domne, demoralizaţi din cauza insolvenţei.

Şi Mircea Rednic, cel care se piteşte de cinci meciuri pierdute acasă, ba prin tufişurile insolvenţei, ba prin iarba deasă a strategiei conducerii, şi-a pierdut acoperirea. Este clar că s-a greşit mult, dar la fel de clar este că rezultatele negative nu trebuie strânse repede din vestiar şi aruncate în birourile oficialilor.

De rezultate este direct responsabil Rednic, precum şi de mobilizarea jucătorilor, în condiţiile în care salariile sunt la zi şi, în plus, capii revoltei au fost îndepărtaţi.

Petrolul nu are de apărat un titlu care nu impresionează pe nimeni, acela de echipă nebătută în deplasare, din moment ce a pierdut cinci meciuri la rând acasă. Spui asta la interviuri sau conferinţe doar dacă vrei să te agăţi neapărat de ceva.  

Statutul ăsta de echipă care se dă virgină în deplasare, deşi a fost surprinsă în ipostaze jenante pe teren propriu nu prea se pupă cu imaginea Petrolului.

Aşa că, hai să mai jucăm şi fotbal şi să prindem locul ăla 3 măcar, dacă n-am fost în stare să fim noi ASA Târgu Mureş, pe primul loc în campionat după 30 de etape.