Angel Nunez (24 ani, 2.03 m, 92 kg), baschetbalist cu dublă cetăţenie americano-dominicană, şi Baris Aktas (25 ani, 1.93 m), component de bază al primei reprezentative a României au semnat azi cu CSM Ploieşti. În câteva zile, clubul ploieştean a bifat 4 transferuri, socotindu-i pe Cătălin Burlacu şi pe George Toth.

Baris Aktas este unul dintre cei mai râvniţi jucători români ai momentului. Născut în Turcia, la Konak (Izmir), Aktas a evoluat sub tricolor la două turnee de Campionat European, „U18” – în 2009 şi, respectiv, „U20”, în 2010, iar în ultimii doi ani a devenit un obişnuit al convocărilor la echipa de seniori, scrie csmploiesti.ro.

Conducător de joc, Baris Aktas a strâns 50 de prezenţe în Liga Naţională.

Între 2013 şi 2016, a evoluat pentru Energia Tg. Jiu. A câştigat Cupa României, în 2014, la turneul final desfăşurat la Ploieşti, după ce, în semifinale, gorjenii treceau de CSU Asesoft, iar, în finală, de CSM Oradea. Din postura de câştigătoare a Cupei, Energia Tg. Jiu a evoluat în sezonul următor al FIBA EuroChallenge, având o campanie de poveste, încununată cu bronz în Final Four-ul de la Trabzon. În acel sezon, Aktas şi colegii săi se clasau pe locul 3 şi în play-off-ul Ligii Naţionale şi primeau drept de participare în Europe Cup. În ediţia trecută a cupelor europene, fundaşul de 25 de ani a avut o prestaţie remarcabilă în victoria, scor 85-81, cu legendara Cibona Zagreb, în care a strâns 10 puncte şi 2 pase decisive, iar, în Liga Naţională, cele mai bune cifre le-a înregistrat împotriva Timişoarei: 12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, într-o victorie cu 85-77.

Rămas până în ultimul moment pe baricade la Energia, formaţie care s-a confruntat cu grave probleme financiare în primăvara acestui an, Baris Aktas a încheiat sezonul cu 31 de prezenţe în tricoul gorjenilor, cele mai multe din garnitura formaţiei din Tg. Jiu, mai scrie site-ul CSM Ploieşti

Akstas se află acum într-un stagiu centralizat, la Bucureşti, alături de prima reprezentativă tricoloră, sub comanda lui Marcel Ţenter. Pe 30 iunie, va pleca în China pentru un puternic turneu internaţional. Delegaţia României va reveni în ţară pe 17 iulie şi, după alte câteva zile de antrenamente la Bucureşti, va pleca în Brazilia pentru o nouă serie de jocuri amicale, de această dată împotriva puternicei selecţionate sud-americane.