Invitat la conferinţa de presă de astăzi, Victor Astafei a venit cu un look total schimbat: oxigenat şi bărbierit, aşa încât s-au făcut glume pe tema unei noi achiziţii.

Astafei este, clar, un fotbalist atipic şi, sigur, unul cu un IQ peste medie. De asemenea, este o persoană care vorbeşte direct în orice situaţie. De la venirea lui Ionel Gane, patronatul n-a plătit niciun leu jucătorilor în contul salariilor. Întrebat dacă şi-ar depune memoriu în cazul în care clubul nu-şi va onora obligaţiile financiare până la finalul campionatului, Astafei a răspuns direct:

“Credeţi că atunci când am venit aici, nu ştiam că nu voi lua banii? Ştiam, şi nu banii sunt primii la care mă gândesc. Nu am venit cu gândul la salariul pe care îl am. şi nu eram deloc optimist că o să-i primesc. Dar eu mă gândesc doar la  fotbal. Eu vreau să joc în primul rând. Dacă pot să ajut echipa aceasta, cu atât mai bine pentru că iubesc Petrolul. Ar trebui ca toţi să ne gândim la fotbal petru că ar fi o bucurie imensă să salvăm echipa asta. Aş vrea să rămânem cu şanse până în ultima etapă, să stăm pe telefoane, să ascultăm la radio şi să aflăm că am reuşit să ne salvăm direct”, a declarat Astafei.