Când o echipă nu pierde de 26 de meciuri la rând, este un eveniment atunci când se întâmplă să dea chix. S-a întâmplat, dar, în ciuda a ceea ce spun cei mulţi, trebuia să se întâmple şi asat, cândva. Nu este nici pe departe aşa o dramă. Că s-a pierdut tot la Mediaş, acolo unde se pierduse şi anul trecut, ultima dată, mi se pare mai degrabă hazard, nu că ar exista vreun complex sau cine ştie ce altceva de genul acesta.

Meciul a fost unul tern în prima parte, doar ratarea lui Markovic fiind de consemnat. După pauză, însă, s-a jucat frumos. Petrolul a început să forţeze şi a ratat prima dată prin Priso, în minutul 52, camerunezul, găsit ideal de pasa lui Albin, trăgând în portarul gazdelor. Apoi, în minutul 68, tot Priso a centrat perfect de pe dreapta, dar Teixeira, din 6 metri, cu toată poarta în faţă, a dat-o în bară, dintr-o poziţie din care e mai greu să ratezi decât să dai gol. A venit faza din minutul 81, când Vithino a trecut mult prea uşor de Mustivar şi de Benga, a fost blocat de Pecanha, mingea i-a sărit în piept şi de aici s-a dus spre poartă. Guilherme a respins, dar Miclos Nagy, asistentul de la prima tuşă, a semnalizat că mingea a depăşit cu toată circumferinţa linia porţii. Cum o fi văzut el asta nu se ştie, mai ales că Guilherme acoperea mingea şi, în mod normal, Nagy nu avea cum să vadă prin fundaşul Petrolului. Golul a fost validat, Petrolul a pierdut, Contra a răbufnit şi a primit roşu din partea lui Balaj, deşi nu se arată cartonaşul roşu unui oficial, aşa spune regulamentul.

După seara tristă de la Mediaş rămâne înfrângerea Petrolului, prima în acest campionat, momentul fiind unul care trebuie gestionat cu foarte multă atenţie. Că lupta la titlu nu va mai avea loc în acest sezon este limpede, Steaua fiind , din nou, alintată de arbitraj, în vreme ce Petrolul este taxată de fiecare dată. Va fi foarte important, în primul rând, cum va gestiona Contra eşecul, el fiind la limita maximă a dezamăgirii. Dacă va trece peste asta, atunci şi echipa va depăşi momentul. Dacă nu, vor fi probleme. Petrolul a pierdut un meci, dar nu trebuie făcută o dramă din asta! Echipa are nevoie mai mult ca oricând de susţinere, pentru că de destabilizare s-au tot ocupat alţii de când a început sezonul. Petrolul deranjează, are piedici, dar trebuie să rămână un grup unit. Este esenţial şi acum, la greu, se vede cu adevărat cine e lângă echipă şi cine nu. Faptul că un meci pierdut de Petrolul este ştire de interes arată, indirect, forţa echipei. Şi ar fi păcat ca ea să fie slăbită, în special din interior.  Iar petroliştii adevăraţi nu-şi lasă echipa pentru că a pierdut un meci! Dimpotrivă!