Mihai Joiţa, fostul manager sportiv de la Petrolul, a dezvăluit, la Digi Sport 1, că ploieştenii au mari probleme financiare şi că jucătorii nu au primit niciun salariu de la începutul sezonului până acum.

Joiţa a precizat că doar câţiva fotbalişti au primit puţin mai mult de 1.000 de euro, pentru a-şi putea plăti chiriile şi că alte plăţi nu au fost făcute, ceea ce a dus la o scădere a încrederii în rândul jucătorilor. Chiar dacă au primit şi din partea patronului Dan Capră asigurări că banii le vor fi viraţi, problemele au afectat jocul Petrolului.

"Ultimul meci cu Dinamo putem zice că a fost o contraperformanţă, care vine pe un fond de nemulţumire a jucătorilor. Sunt lucruri explicabile, se ştie că situaţia financiară a clubului e precară. Încă nu s-au încasat salariile de la începutul campionatului şi au apărut şi nemulţumiri. Nu au primit niciun salariu, doar câţiva dintre ei au primit foarte puţini bani - 1.000- 1000 şi ceva de euro, ca să se poată instala, să îşi poată plăti o chirie în avans. Este, însă, relativ insuficient pentru a trăi.", a declarat Mihai Joiţa, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"A vorbit şi patronul cu ei, a fost în vestiar şi le-a spus că va veni în această săptămână să le spună când vor fi plătiţi banii. Salariile vor fi plătite, dar vor fi întârzieri. Când ai plătit un jucător o jumătate de an şi ai apoi ceva probleme din cauza cărora salariile întârzie câteva luni, e un lucru. Dar când un jucător vine în România şi după o lună sau două nu a primit banii, iar tu încerci să mai amâni cu două sau trei luni plăţile, chiar dacă eşti bine intenţionat, jucătorul nu te poate crede. Avem jucători cu familii şi copii şi mulţi trăiesc din economiile făcute anterior.", a adăugat fostul manager sportiv de la Petrolul.

"Noi ne-am adunat pe 21 iunie şi am plecat în cantonament cu 17 jucători de câmp. Abia pe 18 iunie am ştiut că s-a aprobat planul de reorganizare. Problema mea e că îi imputăm lui Selymes lipsa de rezultate, dar noi am făcut 7 puncte şi dacă le aveam şi pe cele luate la începutul sezonului, eram peste Craiova şi Botoşani, echipe care anul trecut erau pe locuri fruntaşe şi aveau omogenitate.", a mai spus Mihai Joiţa.

SURSA: Digi Sport

FOTO:FC Petrolul