Simona Halep are şanse sporite pentru a câştiga turneul de la Toronto, dotat cu premii în valoare de peste 2 milioane de dolari. Numărul 1 mondial, Serena Williams, a fost eliminată suprinzător în semifinale de tânăra elveţiancă Belinda Bencic.

În vârstă de numai 18 ani, Belinda Bencic a pierdut primul set în faţa Serenei Williams cu 3 la 6, pentru ca apoi să le câştige pe următoarele două cu 7-5, respectiv 6-4. Este doar a doua oară când Serena Williams, 33 de ani, pierde un meci în acest an din cele 45 disputate.

Nu-mi vine să cred!”, a declarat Bencic la finalul partidei, vizibil emoţionată în momentul în care le-a mulţumit părinţilor în interviul de după meci. „Primul set a fost prea rapid pentru mine, dar apoi m-am adaptat destul de bine la joc în cel de-al doilea”, a explicat ea victoria neaşteptată obţinută în faţa favoritei turneului.

„Vă puteţi imagina cât de fericită sunt?” a scris apoi sportiva pe pagina de Facebook. 

n ceea ce o priveşte pe Simona Halep, ea s-a calificat în finală după ce a învins-o pe Sara Errani, în două seturi. Reprezentanta ţării noastre, aflată pe locul 3 în ierarhia mondială, urmează să dispute, astfel, a patra sa finală în circuitul WTA de la începutul acestui an, după cele câştigate la turneele Shenzhen (China), Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi Indian Wells (SUA), toate pe suprafaţă dură, ca şi cel de la Toronto.

Finala dintre Simona Halep, nr. 3 WTA, şi Belinda Bencic, nr. 20 WTA, se va disputa duminică seară, de la ora 20:00, ora României.

Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată, anul trecut, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, când Simona Halep s-a impus cu 6-4, 6-1.

Digi 24