Plecat la Beitar Ierusalim, Pablo De Lucas a postat o scrisoare pe facebook adresată colegilor, conducătorilor şi angajaţilor de la Petrolul, dar şi suporterilor ploieşteni. Rândurile sunt încărcate de emoţie şi merită citite!

Scrisoarea a fost preluată de sportonlineph.ro

Salutări tuturor oamenilor mei din România şi spun "ai mei" pentru că va voi purta cu mine mereu. Nu v-am spus nimic de când am plecat din cea de-a doua mea casă, am crezut că nu era momentul potrivit, cel puţin până îmi găseam noua destinaţie. Acum pentru că o am, trebuie să vă aduc mulţumiri! Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru din primul moment în care am ajuns la Ploieşti, când eram doar "acela care a venit la teste", vă mulţumesc pentru că m-aţi făcut un nume, aţi fost alături de mine de la început până la final, mi-aţi dat încredere chiar şi atunci când nu m-am descurcat bine şi mai mult mi-aţi oferit încă o dată ocazia să mă simt fotbalist, un lucru greu de obţinut. Mulţumesc oamenilor care mi-au dat toate aceste lucruri!
Vreau să le mulţumesc tuturor antrenorilor mei, din fericire toţi mi-au oferit încrederea lor, transformată în minute, sper să le fi răspuns aşa cum trebuie prin jocul meu, le mulţumesc foştilor colegi care m-au făcut mare pasându-mi mereu, chiar dacă îi înnebuneam cu ţipetele mele, fără ei n-aş fi fost nimic, fotbalul e un sport de echipă şi eu depind de ei, le mulţumesc tuturor încă o dată, nu îi voi menţiona, ei ştiu că mă refer la toţi.
Mulţumesc tuturor oamenilor care sunt cu noi în fiecare zi şi care ne fac munca mai uşoară prin toate metodele, fizioterapeuţi, magazioneri, cei care se ocupă de teren, oamenii din birouri etc şi vreau să-l menţionez pe prietenul meu Bebe, care mi-a dat atâtea şi la care ţin atât de mult. Îi mulţumesc lui Peco, pentru simplul fapt că a fost acolo mereu, greu de uitat.
Mulţumesc tuturor suporterilor care ne-au sprijinit în fiecare zi până la final, chiar dacă la sfârşit am trecut prin momente mai proaste... Dar ce bine am petrecut în Cehia sau Olanda, vă mai amintiţi? Momente bune şi proaste, dar mereu intense şi chiar dacă doare uneori, ce e frumos în viaţa doare, se observă de la distanţă.
Trebuie să adaug faptul că a fost o mândrie să fiu căpitanul acestui club, al acestui oraş, al acestor colegi şi e o plăcere că în această ţară pot spune acest lucru cu toată gura.
În final, vreau să vă spun, aşa cum ştiti, că noua mea destinaţie este Israel, mai concret, Beitar Ierusalim, ce reprezintă încă o experienţă ce mă încântă şi pe care v-o datorez şi vouă, România, Ploieşti, Petrolul.
Îşi ia "la revedere" un prieten, un spaniol care speră că a dat tot ce avea în acest tricou, bun sau rău, dar tot ce avea, întotdeauna. Corectez, nu e "la revedere", într-o zi ne vom întîlni din nou şi sper că va fi curând, pentru moment se pare că nu pot să abandonez tricoul galben.
Vă îmbrăţişez pe toţi, vă aştept şi vă iubesc mult,
HAI PETROLUL!!”