La primul test, cel în faţa vicecampioanei la judeţ CS Blejoi, Petrolul a avut probleme de exprimare. Plecând de la premisa că majoritatea jucătorilor au ajuns de puţin timp (deci echipa e neomogenă, relaţiile de joc nu sunt sudate) şi de la faptul că, dimineaţa, Selymes a cam scos untul din ei printr-un antrenament fizic foarte dur, tot nu ajungi la destule circumstanţe atenuante pentru o remiză. Corect, în faţa unei formaţii destul de bine legate, care vine din campionatul abia încheiat, dar, totuşi, una din liga judeţeană.

Clar a fost faptul că echipa din repriza a doua a fost mai bună decât cea trimisă în teren în prima. Dovadă stau ocaziile mari care i-au avut în prim-plan pe Porret (bară), Petre, Hassan (bară), Mareş şi Rusu. Prin comparaţie, în primele 45 de minute, lupii şi-au trecut în cont şutul sănătos al lui Hadhria, dar şi emoţii la două faze foarte bune ale celor de la CS Blejoi.  

Fiind însă doar primul amical şi punând în balanţă faptul că mulţi dintre jucători au ajuns de puţină vreme, iar  Marinescu, Peteleu sau Tamuz n-au jucat deloc, ajungem la vorba lui Selymes, care a cerut răbdare.

Ştie însă şi tehnicianul Petrolului că îi mai trebuie jucători şi cât mai repede! Remarcaţi s-au făcut totuşi câţiva: Altama, în primul rând, cu destule jocuri în Liga I, Andre şi Alexis Sainrimat.

În partea cealaltă, la Blejoi, vicecampioana Prahovei a împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Era să împuşte chiar şi-un lup, în prima repriză. Oricum, echipa antrenată de Răzvan Vlad a reuşit să aducă la Blejoi, în faţa propriilor suporteri, echipa fanion a judeţului şi, în acelaşi timp, a făcut şi un joc bun în faţa Petrolului. Nu-i deloc puţin, cum nu mici au fost şi eforturile organizatorilor de a asigura desfăşurarea jocului în cele mai bune condiţii.

CS Blejoi – Petrolul 0-0

CS Blejoi: A Gheorghe – Cl. Stoica, Panait, Filip, Stanca – Dumitru, Prodan – Năstase, Badea, Buhuşi – Ivan. Au mai jucat: Şerban – Sterie, Mihai, V. Badea, Vasile, Anghel, Iordache, Tudorache, Turcu*, Mihalache*.

*Ultimii doi sunt jucători care au solicitat să dea probe la Petrolul. Selymes i-a rugat pe reprezentanţii gazdelor să le permită să evolueze pentru CS Blejoi.

Petrolul (prima repriză): Cobrea – Beţa (cpt), R. Alecsandru, Benstiti, Al. Chiriţă – Nour Hadhria, Florent Andre – Nepomuceno, Sainrimat, Zoubir – Gnohere.

Petrolul (repriza a doua): Bolboaşă – Beţa, M. Marin, Bocognano, Faug-Porret – Altama, Florent Andre – Hassan, Mareş, S. Petre – Rusu.

foto: fcpetrolul.ro