La conferinţa de presă organizată după meciul cu FC Viitorul, antrenorul Mircea Rednic a deschis un pic capacul situaţiei de la Petrolul. Au ieşit unele lucruri foarte interesante.

*Rednic a anunţat că este pe cale să-şi prelungească contractul cu încă un an. Deşi a dat înapoi în momentul în care a fost întrebat dacă decizia are legătură că venirea unui investitor, pare limpede că lucrurile au şanse mari să se aranjeze. Altfel, Rednic nu şi-ar fi pus niciun moment problema să continue în actualele condiţii. De fapt, antrenorul a şi spus: “Vă daţi seama că nu-l prelungeam degaba!”.

*Rednic a primit mână liberă în ceea ce priveşte lotul de jucători. Prima măsură este excluderea din lot a jucătorilor Teixeira şi Geraldo. “Nu intră în planurile mele pentru sezonul viitor. Sunt şi la final de contract”, a explicat, pe scurt, antrenorul. “Pe lung”, povestea excluderii din lot a celor doi este foarte bogată în elemente “picante”. Principalul motiv îl reprezintă problemele majore pe care cei doi le-au creat în vestiar.

 *Lui Pecanha i se va propune prelungirea contractului. Este o dovadă a faptului că Rednic şi conducerea nu au considerat că portarul face parte din complot.

*Tehnicianul Petrolului a adus şi critici conducerii clubului, din cauza felului în care a gestionat situaţia în iarnă, dar şi a lipsei de iniţiativă în campania de transferuri. “Din păcate, am pierdut jucători importanţi pentru că nu ne-am mişcat mai repede. Grozav, Nicoliţă şi alţii. Ne-am tot codit să dăm 10.000 de euro şi, până la urmă, la Tchite s-a putut. De asemenea, le-am spus încă din iarnă că nu n e putem baza pe Teixeira şi Geraldo. Şi nici chiar pe Pablo de Lucas, care a avut o ofertă clară. Ceilalţi doi nu au avut nicio ofertă. Doar De Lucas şi Tamuz au fost ofertaţi”, a mai spus Rednic.

*Antrenorul Petrolului a făcut şi un descriere a Petrolului în sezonul viitor: “Petrolul va fi o echipă care va creşte jucători tineri care vor să facă performanţă. Uitaţi-vă la cei de la Viitorul. În loc să ţinem doi jucători de 34 de ani cu salarii mari, mai bine avem patru fotbalişti tineri care nu cer atâţia bani, dar vor să crească. Nu vom juca în cupele europene la anul, dar va trebui să creştem jucători, să producem şi să ne clasăm pe un loc cât mai bun pentru drepturile de televizare. Trebuie să avem o strategie adecvată pentru ieşirea din insolvenţă”