Petrolul nu moare, a devenit deviza tuturor petroliştilor. Insolvenţa este o soluţie, dar una care doar ţine în viaţă clubul. Adevărata salvare ar fi, clar, preluarea societăţii bolnave de către un investitor puternic, sau de un grup de investitori puternici. Atât de puternici încât să poată ridica Petrolul din pat, să-l facă nu doar să meargă, ci să alerge din nou după trofee.

Sportnews.ro a publicat o declaraţie dată de Adrian Nistoroiu, tânărul afacerist din Prahova îmbolnăvit de fotbal, dar şi dezamăgit aproape în aceeaşi măsură.

”Da, au existat discuţii, dar momentan doar atât, din cauză că datoriile de acolo sunt mari. Trebuie să vedem şi cu licenţa cum stăm pentru anul viitor. Discuţii cu Dan Capră au fost şi vom vedea pe viitor. Oricum, nu voi fi singur dacă ar fi să preiau clubul” a declarat Adrian Nistoroiu, patronul firmei Vispeşti Glass.

Nistoroiu a fost, la un moment dat, prin firma sa, unul dintre sponsorii  Petrolului. Mai implicat a fost în fotbalul mic, la Blejoi şi Câmpina, în liga judeţeană şi în Divizia C, unde a spart pur şi simplu, cu mare zgomot, toate barierele de natură financiară. Jucătorii care au evoluat la echipele sale au fost plătiţi cu mult peste media nivelului la care au activat.

De multă vreme, Nistoroiu este atras ca de un magnet de Petrolul. A mai vrut, şi în trecut, să se implice şi mai mult la echipa ploieşteană.

Diferenţa ar fi că, acum, se vorbeşte despre o preluare integrală a societăţii. Desigur, este diferenţă mare de tot între a susţine o echipă în Liga III-a şi una în Liga I, başca una cu pretenţii. Tocmai de aceea, Nistoroiu, care este totuşi unul dintre oamenii cu bani din Prahova, menţionează că n-ar veni singur, ci cu mai mulţi parteneri.  

Aici stau şi forţa şi slăbiciunea soluţiei: Mai mulţi oameni înseamnă mai mulţi bani, dar şi mai multe opinii şi interese.

Cel mai probabil, dacă se va face, tranzacţia nu va avea loc acum. Clubul este insolvenţă şi orice posibil cumpărător va mai aştepta măcar până la stingerea unei părţi din datorii. Care sunt cam mari, după cum spune Nistoroiu.

De fapt nu sunt chiar atât de mari dacă facem o comparaţie cu CFR Cluj. Numai că la Petrolul sunt foarte, foarte încurcate.