Intrarea în insolvenţă a clubului Petrolul Ploieşti se resimte şi în cantonamentul echipei din Turcia. Jucătorii boicotează antrenamentele, iar Rednic se vede nevoit să amâne sau să anuleze meciuri, pentru a nu stirbi numele echipei. Jurnalistul Cristian Anghelescu, aflat în Turcia, alături de Petrolul Ploieşti, a reuşit să discute cu antrenorul Mircea Rednic despre problemele din interiorul lotului şi despre modul în care fotbaliştii au primit vestea despre insolvenţa clubului.

“Nu am crezut că pot să trăiesc vreodată o astfel de ruşine! Să ajung până acolo încât să nu mai ştiu ce să fac! Să fiu dominat de nişte fotbalişti a căror menire este să se pregătească! Nu vreau să fiu înţeles greşit, au şi ei dreptateîn ideea că li s-au promis banii la un termen şi nimeni nu a mai dat un semn! Dar de aici şi până la gândul de a boicota un meci, chiar şi amical, este cale lungă! Lungă de tot!” a spus tehnicianul “lupilor”.

Presiunea pusă pe toţi fotbaliştii de către cei trei străini cu nume, Geraldo, Pecanha şi Teixeira, s-a transformat într-o ghilotină.

“Chiar nu-i înţeleg pe ceilalţi! Este clar, cei trei caută să-şi rezolve problemele cu ajutorul acceptului altora de a-i asculta şi face ce spun ei! Numai că, din păcate, ei probabil că vor părăsi echipa iar restul va rămâne să sufere consecinţele boicotului! Şi le-am spus joia cealaltă, pe seară, tuturor celor cu probleme de rezolvat, cei care aveau contractele scadente în vară: fraţilor, am schimbat orarul zborului special pentru a avea ziua de vineri liberă, să mergeţi la club şi să discutaţi cu conducerea. Că sunt aşteptaţi şi că nu vreau în cantonamentul al doilea decât pe cei care sunt cu mintea la fotbal, la echipă! Să mă bazez pe ei şi să încerc, cu cei care mai soseau, să ne îndeplinim obiectivele asumate! Când colo, luni, la sosire, să aflu că singurul care şi-a făcut temele a fost Mustivar! Ceilalţi trei au rămas aici şi, iată, nu fac altceva decât să strice atmosfera: că nu ies la antrenament, că boicotează meciurile, că şi dacă intră din teren vor fi jaloane, etc. Nu înţeleg de ce nu se duc, în ceasul al zecelea, să vorbească cu cei de la club, să se înţeleagă într-un fel:mai lasă unul, mai pune altul! Aşa se întâmplă la fotbal, aşa a fost mereu! Şi, dacă rămân acum ce credeţi că vor câştiga? Sunt expuşi în faţa acestei insolvenţe iar banii şi-i vor recupera eşalonat şi foarte târziu! Observaţi că nici nu iau în discuţie eventualele diminuări venite din amenzile ce se pot prefigura! Treaba lor!” , i-a spus Rednic lui Cristian Anghelescu.

Păcat că cei trei fotbalişti au uitat despre ceea ce înseamnă pentru fanii Lupilor Galbeni şi mai ales, au şters cu buretele perioada în care Petrolul era singura echipă din România cu salariile plătite la zi. Cei trei uită de datoria morală pe care o au faţă de miile de suporteri care le-au fost alături chiar şi atunci când au avut zile mai proaste pe gazon.

Rednic consideră că şi conducerea Petrolului are o mare vină în situaţia creată, fiind nemulţumit de faptul că şefii echipei nu au discutat deschis cu fotbaliştii pentru a le explica situaţia reală a clubului. “Fireşte că şi cei din conducere sunt de vină, fie şi pentru faptul că s-au apucat să promită bani la termene fixe! O mare greşeală, fotbalistul nu ratează niciun minut fără drepturile sale, d-apoi săptămâni! În plus, chiar dacă era neplăcut să vii să dai ochii cu ei când ştiai că nu ai banii, trebuia să fi ajuns Andi aici, să vorbescă cu ei, eventual cu un jurist, ceva, să le explice cum este cu această insolvenţă, cum îşi pot lua banii şi mai ales, când. Despre eşalonări, diminuări, etc. Fără promisiuni, fără emfază, fără nimic! Doar realist, simplu!” Acum, uite, nu vom mai juca cu Terek, nu-mi permit să expun numele Petrolul!” a mai spus Rednic.

Rednic încearcă să gestioneze cât mai bine situaţia echipei, fiind dispus chiar să renunţe la cantonamentul din Turcia şi neacceptând ca fotbaliştii să îşi bată joc de numele echipei.

“Ce să facem, o luăm în calcul şi p-asta! Nu suntem la odihnă, nu plătim mii de euro zilnic doar pentru şedinţe de pregătire cu mutre şi figuri! Nu tu meciuri, nu tu nimic! Dacă ei au de gând să-şi bată joc de Petrolul, ei bine, eu n-am de gând! Chiar acum am fost sunat de un băiat de la Ploieşti şi am anunţat că eu voi fi ultimul care pleacă de la echipă, să fie clar şi să nu se mai speculeze pe tema asta!” a declarat coach-ul.

SURSA. Cristian Anghelescu