În această iarnă sau, cel târziu la vară, o serie de jucători importanţi vor părăsi Petrolul. Din declaraţiile tuturor iese în evidenţă mesajul unui iminente despărţiri.

Teixeira spune că este momentan jucătorul Petrolului, dar că se gândeşte şi la viitorul său. Pecanha a declarat că române până în vară, dar, la fel, se gândeşte la viitor. Albin nu a declarat nimic, a plecat direct, chiar cu riscul ca oficialii echipei ploieştene să facă plângere la forurile internaţionale şi, eventual, să declanşeze procedura de suspendare a uruguayanului. Desigur, nu asta era soluţia ci trebuia aplicată metoda dialogului care să aducă banii pe transfer în vistieria clubului.

Tamuz a spus, demult, că vrea să rămână şi că ar accepta chiar şi o prelungire a contractului. Dar, să fim serioşi, Toto! Nu ai fost primul care ai plecat, dar, cu siguranţă, nu vei rămâne ultimul!

Din toate declaraţiile reiese că  jucătorii importanţi nu-şi mai leagă viitorul de Petrolul. Se remarcă, totodată, şi respectul cuvenit de care toţi dau dovadă la adresa clubului, a suporterilor, a tradiţiei echipei ploieştene. Fără să facă scandal, fără să facă turul presei care abia aşteaptă să mai arunce bombe, jucătorii exprimă cinstit o stare de fapt. Unii dintre ei vor să plece şi vor pleca, mai devreme mai târziu. Cumva sunt conştienţi şi de faptul că banii luaţi pe ei reprezintă o sursă vitală pentru club în aceste momente. Se-mpacă şi capra şi varza, cum ar veni, deşi expresia nu este deloc potrivită  la Petrolul. Capră se află în continuare în arest, deşi  a avut două decizii favorabile arestului la domiciliu, dar ambele au fost anulate de Curtea de Apel. Iar despre jucătorii Petrolului, oricare dintre ei, nu se poate spune, în niciun caz, că sunt “varză”.

Cu banii din drepturile de televizare şi cu cei încasaţi pe transferuri, Petrolul îşi va plăti datoriile şi va supravieţui .

Dar, cel mai probabil, va mai trece timp până când vom avea, din nou, la Ploieşti, un fotbalist care să fi dat patru goluri în poarta lui Real Madrid, aşa cum a făcut Albin. Altul care a făcut şcoala la PSG, ca Teixeira, altul care îşi califică naţionala în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni, ca Bokila. Un Hamza, un Hoban, un Alcenat, Gerlado, De Lucas, Zerka şi aşa mai departe.

Sau, cine ştie, poate că îi vom descoperi pe cei noi.

Foto: fcpetrolul.ro, prosport.ro, digisport.ro, gsp.ro