Lunea viitoare, pe 12 ianuarie, jucătorii Petrolului sunt aşteptaţi la reunirea lotului. În principiu, vor ajunge aproape toţi la Ploieşti, singurul semn de întrebare apărând în cazul lui Juan Angel Albin, care se află deja în Mexic, la antrenamentele formaţiei Veracruz.

Albin, ca şi ceilalţi jucători care se află în ultimele şase luni de contract, Teixeira, Geraldo, Alcenat şi Pecanha, au nevoie de acordul clubului, în cazul în care dispun de oferte de transfer. Fără Petrolul nu se poate, iar situaţia lui Albin s-ar putea transforma într-una asemănătoare cu cea în care s-a aflat Bokila, atunci când clubul începuse demersurile pentru suspendarea jucătorului.

Marea problemă a Petrolului nu o reprezintă faptul că sunt jucători pe final de contract. Ci vidul de putere, lipsa factorului decizional.

Niciuna dintre persoanele neimplicate în dosar nu are drept de semnătură.

În această săptămână, trebuie clarificat, aşadar, cel mai important aspect. Jucătorii vor dori să stea de vorbă cu un om mandatat de conducere, care să le transmită un mesaj clar şi care, la nevoie, să poată semna hârtii. Aceiaşi jucători vor trebui să aibă antrenor şi să ştie programul pregătirii de iarnă, pentru că s-au discutat deja termenii rezilierii cu Mulţescu, însă trebuie parafate actele.

În următoarele 8 zile, ceaţa care învăluie Petrolul de mai bine de o lună şi jumătate ar trebui să se risipească. Dacă nu, şansele ca echipa ploieşteană să se regăsească, în actuala formulă, vor fi tot mai mici, odată cu trecerea timpului, până aproape de zero.

Mai ales că, undeva, tot în ceaţă, cele două mari datorii, la ANAF şi SGU, sunt ca două iceberguri care reprezintă un pericol mortal pentru nava lupilor rămasă fără cârmă.