Este de-a dreptul incredibil ! În perioada 2009-2012, primarul Andrei Volosevici şi Consiliul Local al municipiului Ploieşti au aprobat finanţarea clubului de fotbal FC PETROLUL cu peste 5 milioane de euro. Primăria municipiului Ploieşti a dat publicităţii situaţia banilor publici viraţi de la bugetul local către echipa de fotbal perioada 2009-2012, suma cifrându-se, potrivit siteului sportonlineph.ro, la valoarea de 17.850.672 lei, ceea ce, ţinând cont de cursul de schimb de la acea dată, reprezinta echivalentul a aproximativ 5 milioane de euro.

În acea perioadă, Petrolul activa în Liga a 2-a, zbătându-se în anonimat. Tot atunci, în legătură cu echipa, au existat multe zvonuri legate de cheltuirea nejustificată a banilor. Fondurile alocate în acea perioada au fost cheltuite discreţionar de clubul de fotbal aflat sub conducerea legendarilor Luca şi Bercea.

Deşi presa locală a semnalat în nenumărate rânduri ilegalităţile acestei finanţări, nu s-a întâmplat nimic. Aceasta a dat posibilitatea managerului clubului, Vivi Rachită, să încaseze, lunar, suma de 10.000 de euro ca salariu din banii publici, deşi era, în acelaşi timp, şi consilier al primarului Andrei Volosevici.

Dacă la aceasta mai adaugăm şi dublarea preţului de construire a stadionului Ilie Oană, licitat la zece milioane de euro de către un consorţiu format dintr-o  firmă condamnată de justiţia germană pentru dare de mită în legătură cu construirea stadionului Allianz Arena din Munchen şi o alta condusă de consilierul judeţean PDL Todosia şi pentru care municipalitatea a plătit peste 20 de milioane la final, se creează un tablou complet a ceea ce a însemnat relaţia Primăriei Ploieşti cu clubul FC Petrolul, în timpul administraţiei Volosevici, actual senator PMP.

Foto: sportnews.ro