Lupii au intrat pe gazonul din “Ştefan cel Mare” cu un banner pe care a fost inscripţionat un mesaj de susţinere pentru conducătorii arestaţi.

De jucat , au jucat însă pentru ei şi pentru punctele echipei. Aşa cum fusese stabilit, aşa cum au jucat cu U Cluj şi ASATârgu Mureş.

Dinamo este o echipă tânără şi frumoasă, spunea Gigi Mulţescu înaintea meciului.

Dinamo nu e chiar Miss România, dar e plină de entuziasm. Mai ales Lazăr,  fostul petrolist, care a fost deosebit de activ în prima repriză. El a avut şi prima ocazie, un şut puternic, din interiorul careului, la colţul scurt. De fapt, mingea a trecut pe lângă poartă şi, oricum, Pecanha se poziţionase foarte bine.

Numai că Lazăr a depăşit şi limita fairplay-ului. În repriza a doua s-a prăvălit în careu, cerând penalti, la o intervenţie curată ca lacrima reuşită de Pecanha. Balaj nici nu l-a băgat în seamă.

Fireşte, Petrolul  a avut o posesie mai bună pe terenul lui Dinamo. În prima jumătate de oră, o singură ocazie în dreptul lupilor. Şutul lui Albin, cu efect, la colţul lung, a fost deviat cu vârful degetelor de portarul Marc. În bara laterală!

A fost cea mai mare ocazie a primei reprize, dar a fost şi singurul şut pe poartă. De fapt, pe ambele porţi!

Punctul slab al Petrolului a fost apărarea. Fără Geraldo în centru, defensiva a devenit vulnerabilă, iar Dinamo era să profite.  Odată cu trecerea timpului, câinii au devenit tot mai agresivi, iar Pecanha a fost nevoit să-l blocheze pe Alexe în postură de unu la unu.

Eroul serii a fost însă Traian Marc. Când lupii s-au hotărât să facă linişte în Groapă, portarul dinamovist a avut două intervenţii de senzaţie, la aceeaşi fază, parând şuturile trimise de Nepomuceno şi Tamuz.

Şi încă o dată, şi-a păstrat poarta intactă, blocând torpila expediată de Teixeira de la 25 de metri!

Jocul a fost încins pe final, dar lupii n-au apucat să marcheze. Posesia a fost însă zdrobitoare: 43-57. Pe tabelă însă, egalitate. A ţinut-o Marc.

 

Dinamo Bucureşti – Petrolul 0-0

Dinamo: Marc – Bărboianu, Nedelcearu, Cordoş, S. Filip – Boubacar, Elton (82 Rotariu)– C. Matei (90 Gavrilă), M. Alexe, V. Lazăr – Bilinski (65 Şerban).

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beţa – I. Filip, De Lucas – Astafei (70 Nepomuceno), Albin (88 Pastorini), Teixeira (90+3 Peteleu) – Tamuz.

Foto: sportpictures.eu