Dacă vrea să se bată cu şanse reale la titlu şi nu doar declarativ, Petrolul trebuie să profite de şanse pe care i-a oferit-o această etapă. Este un moment perfect, din acest punct de vedere, un succes la Giurgiu, diseară, însemnând nu doar locul secund în clasamentul la zi, ci şi reducerea distanţei faţă de prima poziţie la doar două puncte.

Meciul contra Astrei era şi aşa foarte important pentru lupi, dar înfrângerea Stelei şi egalul CFR-ului sunt elemente care sporesc gradul de interes.

Sigur, privind din perspectiva Petrolului. La fel de adevărat este şi că Astra , în cazul unui succes, vine şi ea la doar cinci puncte de lider, astfel încât meciul va fi unul foarte tensionat.

Se vor înfrunta diseară două echipe bune, cu jucători de certă valoare, cu multă calitate tehnică, astfel încât este de aşteptat ca meciul să fie unul spectaculos, cu faze de poartă.

Mulţescu nu va conta pe Fanchone şi Mustivar, dar va putea miza pe Astafei, refăcut după contuzia suferită în meciul cu Ceahlăul. Cum Satli este clar că va evolua pe stânga şi Gerson în centru apărării, va fi interesant de văzut dacă Mulţescu va schimba sistemul şi va reveni la 4-2-3-1, titularizându-l pe Albin. Sau dacă va menţine acel 4-4-2 şi Filip va sări din schemă. De asemenea, un mic semn de întrebare apare şi în privinţa lui Priso, el fiind într-o evidentă scădere de formă în ultima vreme.

„Nu ştiu dacă voi juca ofensiv, ştiu doar că trebuie să câştig meciul. Asta e singura mea preocupare!”- a declarat Mulţescu.

Tradiţia întâlnirilor directe este net favorabilă Petrolului, în sezonul trecul lupii câştigând la Giurgiu cu 2-1.

Partida dintre Astra şi Petrolul se va disputa de la ora 21.00, la meci anunţându-şi prezenţa şi fanii petrolişti.