Fost jucător important la Petrolul, Guilherme Sitya începe să se impună ca titular la Greuther Furth, actuala sa echipă. Aşa cum era normal, după ce a semnat contractul cu formaţia bavareză, brazilianul a avut nevoie de o perioadă de acomodare şi, totodată, de evaluare din partea antrenorului Frank Kramer. Guilherme a aşteptat până la meciul cu Munchen 1860, pierdut de Greuther cu 2-0, în 26 septembrie, pentru a juca titular, în premieră, la Furth.  Apoi, a fost rezervă la meciul cu meciul cu Aue, dar a intrat în minutul 67, primind şi un catonaş galben, iar ieri, în partida pe care Greuther a jucat-o la Braunschweig, scor 2-2, Guilherme să fie, din nou, titular.

Mai mult, în pauza competiţională cauzată de meciurile internaţionale, Furth a disputat un amical cu FC Chemnitzer, încheiat cu scorl de 4-0, ultimul gol al bavarezilor fiind reuşit chiar de Guilherme.

Uşor-uşor, Guilherme se impune la Furth, într-un campionat foarte puternic, aşa cum este 2. Bundesliga şi la o echipă care a evoluat în sezonul trecut în primul eşalon al fotbalului german. De altfel, chiar dacă, momentan, se află pe locul al şaptelea, la doar 3 puncte de un loc promovabil, Furth are ca obiectiv promovarea în Bundesliga. Iar Guilherme, fotbalistul care a jucat toate minutele în campionatul trecut pentru Petrolul, poate ajuta la atingerea acestui obiectiv. Petroliştii care nu l-au uitat se bucură pentru el!