Gimnastele de la CSM Ploieşti s-au întors cu rezultate foarte bune de la Campionatele Naţionale pentru junioare şi senioare, competiţie organizată la Chiajna.

Sportive de la 13 cluburi din ţară - CSM Arad, CSŞ1 Timişoara, CSS Triumf Bucureşti, CS Olimpia Bucureşti, CSŞ1 Constanţa, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS Oradea, CSŞ Reşita, LPS Szasz Adalbert Târgu-Mureş şi CSM Ploieşti - s-au întrecut pentru a câştiga titlul naţional pe echipă, la individual şi pe obiecte la cele trei categorii: prejunioare (11-12 ani), junioare (13-15 ani) şi senioare (peste 16 ani).

La prejunioare, Alexandra Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Steliana Toma şi Daria Ioana Diaconu au reuşit să devină vicecampioane naţionale cu echipa, fiind devansate de CSM Arad şi urmate de LPS Baia Mare. În concursul individual, Denisa Alexandra Stoian a obţinut medalia de bronz, prima din istoria clubului ploieştean în această întrecere. În plus, Denisa a primit şi dreptul de a participa la Cupa României, care se va desfăşura, în noiembrie, la Bucureşti.

În cea de-a doua zi a competiţiei, cea rezervată finalelor, cele mai bune opt gimnaste de la fiecare categorie de vârstă au participat la proba pe obiecte. Alexandra Denisa Stoian a obţinut încă două titluri de vicecampioană, la coardă şi minge, dar şi două medalii de bronz, la măciuci şi panglică. Cealaltă sportivă înscrisă în concurs, Delia Gheorghe s-a clasat pe locul al cincilea la minge şi pe locul al VII-lea, la coardă.

CSM Ploieşti a participat, în premieră, la concursul pe echipe rezervat junioarelor. Cesima Cristina Nechifor (13 ani) şi Iulia Adriana Creţu (14 ani) au dus clubul ploieştean pe locul al patrulea, după CS Olimpia Bucureşti, CS Anghel Saligny Iaşi şi CSM Arad, din 12 formaţii participante. La individual, junioarele s-au clasat pe locurile 7 (Cesima Cristina Nechifor) şi 10 (Iulia Adriana Creţu), iar Cesima s-a calificat, ca rezervă, la Cupa României. Totodată, datorită notelor bune obţinute, Cesima a acces în toate finalele de la junioare, la „coardă” fiind însoţită şi de Iulia Adriana Creţu. Sportivele de la CSM Ploieşti au împărţit, la finalul întrecerilor, locul 7 la coardă, cea mai bună finală a Cesimei Cristina Nechifor fiind cea de la măciuci, în care s-a clasat a V-a. La cerc şi minge a obţinut locul al VII-lea, iar, la panglică, locul 8.

Sursa: csmploieşti.ro