Nu este o exagerare, este o evidenţă. Dacă Petrolul nu câştigă meciul de astăzi, de la Chiajna,  cu Viitorul Constanţa, va intra într-o nouă etapă, una care va duce echipa departe de locurile europene. Aflată la şapte puncte distanţă de primul loc şi la patru în urma echipelor de pe primele patru locuri, Petrolul este condamnată să câştige partida de astăzi, dacă vrea să rămână în calculele europene.

Vestea bună este că revine Teixeira. Este clar că Filipe este un jucător definitoriu pentru Petrolul în acest moment şi prezenţa lui în echipă este extrem de importantă. Petrolul va câştiga prin prezenţa lui Teixeira. Aşa cum, şi prezenţa lui Satli printre titulari, anunţată de Mulţescu, ar putea fi o bilă albă. Va fi nevoie, însă, de mult mai mult pentru ca Petrolul să facă un meci bun şi să câştige. Pentru că există şi reversul situaţiei. Dacă Petrolul va câştiga cu Viitorul, astăzi, şi cu Gaz Metan, acasă, va reveni în grupul fruntaş şi îşi va găsi o plajă de linişte pentru a pregăti, după întreruperea campionatului, o nouă ascensiune în clasament.

Va fi un test pentru jucători şi pentru Mulţescu şi se va vedea dacă echipa mai are ambiţii europene sau a căzut pradă deznădejdii. Aşa că, într-un fel sau în altul, Petrolul îşi cam joacă Viitorul, astăzi, de la 18.30.