Schimbarea lui Lucescu de pe banca tehnică a Petrolului a vrut să genereze un şoc! Prin care Petrolul să primească un restart în acest sezon. Se prea poate, însă, să nu fi fost apăsat butonul corect şi în loc de „restart” să fi fost apăsat butonul „stop”, atunci când vorbim despre performanţă. Nu există petrolist adevărat care să îşi dorească asta, dar nici nu este o ipoteză care trebuie exclusă. Mai ales că nu va trece mult timp şi ne vom lămuri în acest sens. Variantele sunt simple: ori Petrolul îşi va reveni şi va câştiga următoarele trei meciuri de campionat, pentru a se menţine în top, ori va da rateuri în continuare şi va dispărea de pe harta europeană a fotbalului, din nou.

Cu Mulţescu antrenor, acum, pare o întoarcere în timp! Gigi Mulţescu este genul de antrenor care va juca ofensiv, e clar, dar care nu are toate pârghiile necesare pentru a face performanţă. Fără nicio supărare!

Adică, pe şleau, un antrenor care spune că „de apărat se pot apăra şi fotbalişti luaţi de pe stradă”, un tehnician care vrea să renunţe la Pastorini şi Gallegos, abia veniţi la echipă, doar pentru că uruguayenii i se par lui departe de nivelul „Diviziei A” (n.a – l-am întrebat pe Mulţescu dacă i-a mai văzut vreodată jucând pe cei doi şi a recunoscut că nu) şi un tehnician care caută vina eşecului la arbitru, la fostul antrenor şi la unii jucători nu are toate elementele pentru a face performanţă în fotbalul de astăzi.

Şi nu este vorba doar despre Mulţescu. Ci şi despre jucători. Sau, mai bine zis, mai ales despre ei. Atunci când ei simt că stabilitatea financiară dispare, când realizează că metodele de antrenament nu îi ajută să progreseze, când simt că joacă pentru un club unde există tensiune, nu mai joacă la adevăratul potenţial. Mai degrabă caută să îşi găsească alte angajamente. Pentru că, să fim serioşi, indiferent de valoare, mercenari sunt cu toţii, fără ca acest termen să fie neapărat unul peiorativ.

Cu aceste elemente de luat în calcul, care pot fi contrabalansate doar cu optimism, Petrolul se află în faţa unui moment de cotitură. Şi vom afla curând ce buton a fost apăsat atunci când a plecat Lucescu. Mi-aş dori să fie „restart”, dar mi-e teamă să nu fie „stop”!