Petrolul a jucat meciul cu Dinamo Zagreb  cu atitudine. Nu a considerat deloc că este o echipă mică în faţa campioanei Croaţiei şi a controlat meciul chiar cu autoritate în unele momente. Din păcate pentru fanii petrolişti, dar şi pentru generozitatea în efort a jucătorilor, au contat celelalte momente ale meciului, în care Petrolul nu a mai controlat, ci doar a greşit!

Putea fi o seară frumoasă, chiar şi după ce Cop, un atacant de excepţie, probabil viitorul produs de export al croaţilor, a marcat din 11 metri, după un henţ în careu al lui Mutu. Petrolul a egalat prin Tamuz, care a ridiculizat doi adversari şi a marcat plasat şi lucrurile se repoziţionaseră la pauză, pentru un asalt care să aducă victoria.

Lucescu a mutat inspirat atunci când l-a scos din teren pe Priso şi l-a trimis pe Albin, Petrolul având câteva minute de foc la poarta oaspeţilor după ce Mutu a trecut în stânga. După ce şutul lui Teixeira a fost scos de pe linia porţii de Ivo Pinto şi după ce Mutu a ratat incredibil din 10 metri, singur, în poziţie centrală, croaţii au lovit pe contraatac. Direct în moalele capului.

Pinto a centrat perfect dintr-o zonă în care Fanchone nu se afla, ca de multe ori pe parcusul partidei,iar Cop a marcat din centrul careului, abilitatea lui de demarcare fiind fantastică.

Apoi, Geraldo a fost eliminat aiurea de arbitrul Daniele Orsato, din lovitura liberă acordată croaţii marcând pentru 1-3, în minutul 96!

Petrolul a jucat fotbal, dar la acest nivel, când ai ocazii atât de mari, cum a avut Petrolul, trebuie să marchezi. Altfel, te aştepţi ca adversarul să te taxeze, ceea ce s-a şi întâmplat.

Personal, Dinamo Zagreb mi s-a părut, ca echipă, mult sub Viktoria Plzen. Fără Cop, Pinto şi Brozovic fiind chiar o echipă banală.

Petrolul ar fi avut nevoie de un meci în care să joace prost şi să câştige. Din păcate, a avut unul în care a jucat bine şi a pierdut!

Cât despre calificare, minunile au calitatea de a fi rare! Iar Petrolul a făcut, deja, una la Plzen!