Război mare între galeria lui Dinamo Zagreb şi conducerea clubului croat. Bad Boys Blue sunt unii dintre cei mai periculoşi fani din Europa, galeria lui Dinamo Zagreb fiind clasată în top 20 cele mai dure din fotbal.

Aflaţi în faţa unei duble extrem de importante şi având în faţă un adversar dificil, ploieştenii primesc însă o veste bună de la Zagreb, presa croata anunţând că Petrolul poate scăpa de "cel mai dur adversar". Presa din capitala Croaţiei vorbeşte despre un conflict aprig între suporterii lui Dinamo şi conducerea clubului, galeria, cunoscută în întreaga Europă sub denumirea de "Bad Boys Blue", ameninţând că nu se va mai prezenta la meciuri.

Fanii lui Dinamo Zagreb au organizat mai multe proteste în ultima perioadă împotriva preşedintelui Zdravko Mamic, aceştia având mai multe nemulţumiri. Suporterii se opun vehement construirii unui nou stadion într-o altă zonă a oraşului şi vor ca formaţia să rămână pe arena Maksimir.

Aceştia spun că arena Maksimir este un monument al Croaţiei, un stadion cu o istorie extrem de bogată, care nu poate fi uitată aşa uşor: "Toată istoria, toate trofeele noastre se confunda cu acest stadion şi cu această zonă. Generaţii întregi de fani au sărbători cele mai mari victorii ale clubului aici, fie că a fost vorba de Cupa Oraşelor Târguri sau de Cupa Iugoslaviei. Pe Maksimir a început un război în 1990 şi tot aici trebuie să îi comemorăm pe cei care au murit pentru a-şi apăra ţara. Aici a jucat naţionala Croaţiei primul său meci din istorie şi aici am bătut Partizan Belgrad cu 5-0 în 2000. Pe Maksimir au jucat Slavena Zambata, Rudi Belin, Stef Lamza, Velimir Zajec, Marko Mlinaric, Snjesko Cerin, Igor Cvitanovic, Luka Modric, Mario Mandzukic.

Ştim cu toţii că avem nevoie de un stadion nou, dar el trebuie să fie construit pe acelaşi loc. Acest loc este sacru pentru noi", au spus fanii într-un comunicat publicat şi de Sportske Novosti.

Pe lângă nemulţumirile legate de stadion, fanii vor şi demisia preşedintelui, precum şi organizarea unor alegeri pentru şefia clubului.

Sursa : www.sport.ro.